Print deze pagina

Online LGBTIQ+ conferentie 'Differ(ent) kinds of energy': 18 november 2021

  • 18 november 2021 13.00 - 17.30 uur
  • Online en/of NWO-instituut DIFFER, Eindhoven

Dit event vindt geheel online plaats.

Elk jaar organiseert Tech@Workplacepride een evenement in een andere Nederlandse stad. Dit jaar vindt de LGBTIQ+* conferentie 'Differ(ent) kinds of energy' plaats op donderdag 18 november vanaf NWO-instituut DIFFER. Het centrale thema is dit keer duurzaamheid en energietransitie, en het belang van diversiteit voor deze missie. Vooraanstaande wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven geven voor een lekenpubliek geschikte lezingen over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energie, afgewisseld met verhalen en bespiegelingen over diversiteit. De sprekers komen zowel van binnen als van buiten de LGBTIQ+ gemeenschap. *LGBTIQ+ (in het Nederlands ook wel LHBTI genoemd): lesbian, gay, bisexual, transgender, intersex or questioning.

Om de komende jaren de duurzame energietransitie mogelijk te maken, moeten organisaties innovatiever worden, betere strategieën ontwikkelen en moedige keuzes maken. Met werknemers uit diverse gemeenschappen kunnen organisaties de milieu-impact van hun bedrijfsactiviteiten beter doorgronden, meer vertrouwen creëren bij het publiek, hun culturele intelligentie vergroten en betere strategieën ontwikkelen. Daarnaast zijn bedrijven met een divers personeelsbestand innovatiever en presteren ze vaak beter dan bedrijven met homogene teams.

Dit Tech@Workplacepride evenement streeft drie belangrijke doelen na:

  1. Bewustwording van het belang van diversiteit voor de ophanden zijnde energietransitie en voor onderzoek.
  2. Vergroten van kennis over ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energie.
  3. Opbouwen en uitbreiden van je netwerk van, en contacten met rolmodellen en ambassadeurs voor inclusiviteit en diversiteit op het werk binnen verschillende bedrijven, en kennismaken met concreet uitvoerbare ideeën en voorbeelden waarmee je aan de slag kunt in je eigen organisatie.

Programma en registratie

Het programma vind je op website van WorkPlacePride
*Registreer je hier om online deel te nemen.

Over Tech@WorkPlacePride

TECH@WorkplacePride is een speciaal programma waarin meningen, ervaringen en best practices worden gedeeld dat leidt tot de zichtbaarheid van de LGBTIQ+ gemeenschap binnen/tussen de tech industrie, studenten, en in ruil daarvoor de maatschappij in algemene zin. Decennia geleden leek het erop dat mensen uit de LGBTIQ+ gemeenschap zich niet richtten op een loopbaan in de technologie. We weten nu beter: vandaag de dag zien we meer LGBTIQ+ professionals die werken in en bijdragen aan het succes van organisaties in de technologie. In the tech sector, veranderen elementen als netwerken, interpersoonlijke vaardigheden en succesfactoren snel. Binnen traditionele, hiërarchische organisaties worden zaken als netwerken, interpersoonlijke vaardigheden en persoonlijke branding steeds belangrijker. Dit betekent echter ook dat het ‘veilig binnen de kast blijven’, steeds moeilijker wordt. TECH is in meerdere conferenties van Workplace Pride onder de aandacht gekomen. Een op de drie Workplace Pride werkgevers hebben een sterke link met technologie, dus Tech@workplacepride zal een van de speerpunten blijven van de organisatie WorkPlace Pride. Wil je meer weten? Neem contact op via Tech@workplacepride.org.

Organisatie

Workplace Pride is dit jaar één van de trotse organisatoren en gastheren van dit evenement, samen met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), een van de belangrijkste Nederlandse financiers van wetenschappelijk onderzoek, en DIFFER, het NWO instituut dat toonaangevend fundamenteel onderzoek verricht op het gebied van fusie-energie en zonnebrandstoffen.

Coronacheck

Bezoekers die live deelnemen wordt gevraagd hun coronapas te tonen bij de ingang.

 

Afbeeldingen

  • Poster Tech@WPP Eindhoven 2021
    Banner Tech@WPP Eindhoven 2021 (273.94 kB)
Confidental Infomation