Print deze pagina

FAIR: Facts and Implementations - A workshop on the new requirements for Data in Open Science

  • 14 september 2017 12.30 - 18.30
  • Netherlands eScience Center, Amsterdam

Op 14 september 2017 organiseert ePLAN een workshop voor wetenschappers en beleidsmakers over FAIR data. FAIR data verwijst naar data die Findable, Accessible, Interoperable en Reusable zijn, met als doel wetenschap transparanter, efficiënter en toegankelijker te maken. Het is de verwachting dat de FAIR-principes steeds vaker worden gebruikt door financieringsorganisaties en wetenschappelijke organisaties als minimumstandaard voor de onderzoeksdata die worden geproduceerd. Het is dan ook belangrijk, zowel voor de ontwikkeling van goed academisch gebruik als voor de financiering van toekomstig onderzoek om goed te leren omgaan met de begrippen die achter FAIR schuil gaan. Zo is de implementatie van het begrip Interoperable geen vanzelfsprekende zaak en per discipline verschillend. Tegelijk is het de bedoeling dat data over disciplines heen gedeeld en herbruikt kunnen worden. Welke aspecten van FAIR vormen de belangrijkste uitdaging? Welke zaken zijn discpiline-specifiek en welke zaken moeten op nationaal of internationaal niveau geregeld worden voor en door de wetenschap? Gaat FAIR alleen over data – of zijn FAIR workflows, software en algoritmes minstens zo belangrijk?

Over deze uitdaging gaat de ePLAN-workshop FAIR. De workshop is gericht op onderzoekers én leidinggevenden die betrokken zijn bij de vormgeving van Research Data Management bij de instellingen.

De workshop (in het Engels) is gratis toegankelijk voor de doelgroep, maar aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan door een mail te sturen naar info@esciencecenter.nl onder vermelding van naam, affiliatie en de discipline waarin je werkt. Dat laatste is nodig voor de planning van de breakout-sessies.

Meer informatie Voor meer informatie en het programma kunt u terecht op de website van het escience center.

Confidental Infomation