Print deze pagina

Nacht van de Wetenschap - 'Music Inside Out'

  • 6 oktober 2017 tot en met 7 oktober 2017 22.00 - 1.00 uur
  • Centrale Bibliotheek Den Haag (Spui) en Centrale Bibliotheek Utrecht (Oudegracht)

Een unieke beleving van muziek en wetenschap op twee locaties in Nederland

Vraag jij je ook wel eens af waarom sommige liedjes in je hoofd blijven hangen? Of wat er gebeurt in je brein als je muziek luistert? Tijdens de Nacht van de Wetenschap op vrijdag 6 oktober nemen onderzoekers het publiek mee op een muzikale reis door de wetenschap. De Nacht is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap en wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) en ZonMw.

Twee locaties, één programma
De Nacht van de Wetenschap is een avondvullend programma voor volwassenen dat op twee locaties beleefd kan worden: zowel in de Centrale Bibliotheek van Utrecht, als in die van Den Haag. Nachtvoorzitter Eva Cleven, presentatrice bij de VPRO, neemt de presentatie in Utrecht voor haar rekening. Eveline van Rijswijk, voormalig hoofdredacteur van de Universiteit van Nederland, is de nachtvoorzitter in Den Haag.

De rol en functie van muziek in ons leven
Wat doet muziek met je brein? Kun je geluid filmen? Welke rol speelt muziek nou eigenlijk in de gezondheidszorg? Dit zijn vragen die eerder door de Nederlandse bevolking zijn gesteld aan de wetenschap en opgenomen zijn in de Nationale Wetenschapsagenda. Tijdens de Nacht van de Wetenschap beantwoorden twaalf sprekers deze en andere prikkelende vragen, afgewisseld met film, muziek en dans. Zo laat neuropsycholoog Erik Scherder je ervaren hoe muziek van invloed is op jouw bewegingen, vertelt onderzoeker en docent marketing Hannes Datta wat de gevolgen zijn van muziekstreaming voor consumenten, verkopers en artiesten, en neemt psychiater en schrijfster Iris Sommer de werking van zintuigen onder de loep.

Bezoek de Nacht van de Wetenschap
Nieuwsgierig? Bekijk het volledige programma online op www.nwo.nl/nvdw. Via deze website bestel je ook je toegangskaarten. Kaartjes kosten €7,50 per persoon (inclusief een consumptie). Voor leden van de Bibliotheek Den Haag en de Bibliotheek Utrecht geldt een gereduceerd tarief van €5,-.

Afbeeldingen

  • Kom naar de Nacht van de Wetenschap! (16.98 kB)

    Vrijdag 6 oktober 2017 van 22.00 - 01.00 uur in zowel Utrecht als Den Haag. Meer info.

Confidental Infomation