Print deze pagina

NWA op de Zwarte Cross

  • 20 juli 2023 tot en met 23 juli 2023
  • Lichtenvoorde

Zwarte Cross is het grootste muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross van de wereld. De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) brengt wetenschap naar dit event dat plaats zal vinden in Lichtenvoorde.

Over de Nationale Wetenschapsagenda

De band tussen wetenschap en samenleving is sterk, al voelt dat niet altijd zo. Hoe brengen we wetenschap dichter bij de maatschappij?
Dat doen we via de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) voert NWO het onderzoeksprogramma van de NWA uit. De NWA financiert wetenschappelijk onderzoek, bestudeert maatschappelijke vragen en laat zien hoe wetenschap werkt. Het gaat daarbij altijd over thema's die een grote rol spelen in de samenleving. Het zijn onderwerpen die burgers zelf hebben aangedragen.
Ook laat de NWA iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met wetenschap aan de hand van allerlei activiteiten. Van een wetenschapsfestival voor kinderen (zoals Expeditie Next) tot een programma op Lowlands. Dit alles gebeurt altijd in samenwerking met verschillende partijen. Van universiteiten en onderzoeksinstituten tot bedrijven en burgers. Samen doen we onderzoek en ontwikkelen we innovatieve communicatievormen om wetenschap en samenleving dichter bij elkaar te brengen.

Meer over de Zwarte Cross vind je op hun festival-website. En kijk op de NWA-website voor meer informatie. 

Confidental Infomation