Print deze pagina

NWO/NWO-I LHBTIQA+ netwerk evenement: identiteiten verbinden via Employee Resource Groups

  • 22 mei 2024 16.00 - 18.00 uur
  • NWO Utrecht

Op woensdag 22 mei organiseert het LHBTIQA+ netwerk een evenement om de doelen en voordelen van Employee Resource Groups (ERGs) te onderzoeken. ERGs zijn groepen binnen organisaties waar historisch gemarginaliseerde groepen elkaar kunnen ontmoeten. Dergelijke netwerken bieden ondersteuning, creëren bewustzijn en bevorderen beleid gericht op diversiteit, inclusie en gelijkheid (DIG) door voorlichting en door het betrekken van bondgenoten.

Het NWO en NWO-I LHBTIQA+ netwerk bestaat sinds een paar jaar en wordt nu officieel georganiseerd als een ERG. We nodigen alle medewerkers van de instituten, NWO-D en het bureau NWO-I uit om deze nieuwe start met ons te vieren, of je je identificeert als lid van de LHBTIQA+ gemeenschap, of als bondgenoot, of als geïnteresseerde in het onderwerp ERGs.

Programma

  • Introductie door Léon Ouwerkerk, Coördinator van de LHBTIQA+ ERG
  • Drie lezingen over persoonlijke ervaringen, ervaringen met ERGs en LHBTIQA+ inclusie. Hieronder lees je meer over de sprekers Ella Bosch (NWO-I), Julien van Campen (TU Delft) en Kshitij Mor (UU)
  • Paneldiscussie met sprekers en publiek onder leiding van Judith Kreukels
  • Drankjes

Doel

Het doel van dit evenement is drievoudig. We willen, ten eerste, het onderwerp ERGs in het algemeen onderzoeken: wat zijn de doelen en voordelen van ERGs? Wat kunnen ze doen en hoe werken ze? Ten tweede willen we de LHBTIQA+ ERG (her)introduceren en input verzamelen over hoe we de groep kunnen vormgeven en organiseren. Ten derde willen we, zoals met alle ERG-bijeenkomsten, verbinding leggen met de NWO-gemeenschap, in dit geval de LHBTIQA+ gemeenschap.

Praktische informatie

Datum: 22 mei 2024
Tijd: 16:00 - 18:00 uur
Locatie: NWO Utrecht, Winthontlaan 2, Utrecht, Auditorium/Kamer 9.02

Registratie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij deelname in Utrecht, graag dit formulier invullen zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten en zodat we je badge kunnen maken. Let op: het formulier is op de CWI-website gemaakt om zeker te zijn dat de gegevens veilig worden opgeslagen.

Over de sprekers

Ella Bosch is beleidsadviseur bij NWO-I en maakt deel uit van het DGI-team van het bureau NWO-I. Zij zal over haar persoonlijke ervaringen met DGI en discriminatie vertellen en deelt haar ervaringen met haar betrokkenheid bij twee andere ERG-achtige organisaties tijdens haar werk aan de Radboud Universiteit: het Halkes Women(+) Faculty Network en het (Donders) Diversity & Sustainable Science Committee. Wat werkt wel voor ERGs, en wat niet? Welke uitdagingen kun je verwachten?

Julien van Campen is universitair docent van de faculteit Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Naast zijn rol als manager en zijn onderzoek naar waterstofopslag en levenscyclus impactreductie voor de luchtvaartsector, is hij ook de huidige voorzitter van True U, het LHBTIQA+ netwerk van de TU Delft. Hij is sinds de oprichting in 2016 bij True U betrokken. Julien wil een LHBTIQA+ rolmodel zijn en studenten en collega’s laten zien dat je én een openlijk en trots lid van de LHBTIQA+ gemeenschap kunt zijn, én carrière kunt maken. Hij zal over zichzelf en zijn werk vertellen en over het belang van True U voor de LHBTIQA+ medewerkers van de TU Delft.

Kshitij Mor is promovendus bij de Onderzoeksgroep Organisatiegedrag van de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt beleid en individuele factoren die de inclusie van LHBTIQA+ medewerkers op hun werk beïnvloeden. Kshitij zal over het belang van een identiteitsbewuste aanpak van inclusie op het werk praten en enkele resultaten delen van zijn lopende onderzoek naar LGBTQ+ inclusie op het werk.

Afbeeldingen

  • LGBTIQA+ Network Event 22 May 2024
    LGBTIQA+ Network Event 22 May 2024 (300.34 kB)
Confidental Infomation