Print deze pagina

NWO Pride Meeting

  • 8 mei 2023 12:00 - 14:30 uur
  • SRON, Leiden

Op maandag 8 mei 2023 vindt de volgende NWO Pride-bijeenkomst plaats bij SRON: Netherlands Institute for Space Research, in Leiden. Alle in diversiteit geïnteresseerde collega's zijn van harte uitgenodigd om bij deze NWO LHBTQIA+ bijeenkomst aanwezig te zijn, inclusief onze Workplace Pride collega's van de Universiteit Leiden, TU Delft, ASML etc.

LHBTQIA+ betekent het volledige spectrum van de menselijke ervaring inclusief S(traight) en (C)is. Er worden steeds letters toegevoegd, omdat hoe dieper we kijken, hoe meer variaties we zien. Iedereen heeft een plaats in het spectrum, in de regenboog.

NWO streeft naar excellente wetenschap die bloeit en maximale impact heeft op onze samenleving. Het stimuleren van een inclusieve wetenschapscultuur, die rekening houdt met diversiteit in de breedste zin van het woord, is een belangrijk onderdeel van dat streven. Inclusie en diversiteit leiden tot inspiratie, creativiteit en innovatie.

Tijd en plaats

De bijeenkomst begint om 12.00 uur, met een lichte lunch. Geniet van deze tijd om tot rust te komen en te netwerken. Het officiële programma begint om 12.30 uur precies en eindigt rond 14.30 uur. Na afloop sluiten we af met koffie en thee. De bijeenkomst vindt plaats bij SRON in Leiden. De routebeschrijving vind je hier.

Sprekers

We hebben de volgende sprekers:

Ilse Aben
Senior wetenschapper bij SRON
Hoogleraar aan de Vrije Universiteit

Tana Joseph
Coördinator gelijkheid, diversiteit & inclusie voor de Nederlandse sterrenkunde (NAIEC)
Postdoc aan de Universiteit van Amsterdam

Russell Shipman
Onderzoekswetenschapper bij SRON

Marjolein Verkouter
Hoofd Technische Operaties en R&D JIVE

Inleiding door:
Annemiek Beers, directeur bedrijfsvoering bij SRON
Léon Ouwerkerk, HR-manager bij CWI

De top vier zal vertellen over hun werk/onderzoek en hun persoonlijke verhaal delen.

Doel

Het doel van de middag is om LHBTQIA+ collega's te horen en van hen te leren. Daarnaast is het doel om steun te betuigen aan de LHBTQIA+ medewerkers van NWO, bewustwording te creëren over LHBTQIA+ in het algemeen, van elkaar te leren, mensen te verbinden en te netwerken.

Doelgroep

Alle LHBTQIA+ medewerkers van NWO, heterobondgenoten, Workplace Pride leden en professionals zoals diversity officers, hoofden HR etc.

Registratie

Deelname is gratis. Wil je deelnemen aan de bijeenkomst, volg dan onderstaande link, waar je je verder inschrijft. Zo weten we hoeveel mensen we kunnen verwachten en kunnen we de badges voorbereiden. Klik hier om je in te schrijven.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met Russell Shipman of Léon Ouwerkerk.

Afbeeldingen

  • NWO Pride Poster 2023 (313.43 kB)
Confidental Infomation