Print deze pagina

NWO Pride netwerkbijeenkomst

  • 14 november 2019 14.30-18.00
  • Nikhef, Science Park 105, Amsterdam

Doel van de derde Pride bijeenkomst is de werkomgeving van LHBTI-medewerkers te verbeteren, door de zichtbaarheid te vergroten en een netwerk te vormen.

Deze informele meeting is open voor alle LHBTI-medewerkers van NWO en NWO-I en alle andere geïnteresseerden.

Programma
De netwerkbijeenkomst is op donderdag 14 november 2019 op NWO-instituut Nikhef, Science Park 105 in Amsterdam, van 14.30 tot ongeveer 18.00.

Op deze bijeenkomst spreken:

  • Roeland Merks, hoogleraar mathematische biologie, Universiteit Leiden
  • Jantine van Lisdonk, onderzoeker sexual & gender diversity, Rutgers kenniscentrum seksualiteit.

Waarom deze netwerkbijeenkomst
Op 1 januari 2019 is NWO lid geworden van Workplace Pride (WPP), een non-profit organisatie gewijd aan het verbeteren van de levens van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) op werkplekken over de hele wereld. Het doel van de netwerkbijeenkomst is om de werkomgeving en positie van LHBTI-ers te verbeteren. Het gaat om het vergroten van de zichtbaarheid van de LHBTI-medewerkers en het vormen van een netwerk. De intentie is dan ook om regelmatig bijeen te komen. De Werkgroep diversiteit NWO-personeel zal daarnaast inventariseren of er voor de doelgroep knelpunten/barrières in de organisatie zijn, en of eventueel aanvullende maatregelen vanuit NWO nodig zijn.

Aanmelden en meer informatie
Iedereen is welkom. In verband met de catering wordt u verzocht zich hier aan te melden. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Léon Ouwerkerk, coördinator LHBTI.

Lidmaatschap NWO van WPP
NWO streeft naar excellente wetenschap, die floreert en maximale impact heeft op onze maatschappij. Onderdeel daarvan is het stimuleren van een inclusieve wetenschapscultuur met oog voor diversiteit in de breedste zin. Diversiteit leidt tot inspiratie, creativiteit en innovatie. De NWO Pride netwerkbijeenkomsten en het lidmaatschap van de organisatie Workplace Pride, passen binnen een brede strategie om de diversiteit binnen de organisatie en de uitvoering van ons werk te vergroten, ook wat betreft gender, culturele en etnische achtergrond etc.

Afbeeldingen

  • Agenda Netwerk Pride bijeenkomst (2.41 MB)
Confidental Infomation