Print deze pagina

Online lunchlezing neurodiversiteit

 • 18 juni 2024 12.00 - 13.00 uur
 • Online

Op dinsdag 18 juni van 12.00 tot 13.00 uur organiseert NWO/NWO-I  de online lunchlezing "Neurodiversity at Work" (in het Engels). Deze lunchlezing organiseren we in het kader van Neurodiversity Pride Day op 16 juni (zondag). De lunchlezing richt zich op ervaringen met neurodiversiteit op de werkvloer en tips en tricks om de werkvloer meer neuro-inclusief te maken.

Wat is neurodiversiteit? Onze hersenen zijn allemaal verschillend. Neurodiversiteit is een overkoepelende term die het concept verklaart dat mensen op verschillende manieren ervaringen opdoen en interacteren met de wereld. Het wordt vaak synoniem gebruikt met diagnoses zoals autisme, ADHD en dyslexie. Dit zijn vormen van neurodivergentie. Deze lezing is de tweede in een reeks over dit onderwerp. Tijdens deze lezing zullen twee sprekers hun inzichten en ervaringen delen:

 • Arnout Nederpelt is Chief Ambassador van Atypical, het netwerk voor neurodiversiteit bij ASML. Arnout heeft autisme en pas na drie jaar solliciteren zonder succes, werd hij met hulp van een jobcoach bij ASML aangenomen. Hij besloot zijn eigen ervaringen en uitdagingen met neurodivergentie te delen en anderen te helpen.
 • Katalin Clarijs is beleidsmedewerker bij SGW-VOW (NWO-D) en lid van de OR. Zij zal ons meer vertellen over theorieën en behandelingen bij ADHD, hoe zij haar studietijd doorkwam en over haar eigen ervaringen met ADHD op de werkvloer.

Gezamenlijk kijken bij NWO Utrecht

Bij NWO in Utrecht is de ‘room with a view’ op de 11e verdieping gereserveerd om de lezing samen met collega’s te volgen onder het genot van een geserveerde lunch. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, stuur dan even een mail naar Esther Gravestijn via secretariaat@nwo-i.nl met eventuele voedselvoorkeuren of intoleranties.

Lezing opgenomen

De lezing zal worden ondertiteld en opgenomen. De opname is na afloop te zien via NWO-D intranet Joost en de NWO-I website.

Registratie

Voor registratie graag onderstaand formulier invullen.
Let op! Zodra je je registreert, ontvang je een bevestigingsmail met de link naar de online meeting. Per ongeluk is hier een foute link in gezet. Daarom ontvang je ruim voor 18 juni een e-mail met daarin de juiste Teams-link, zodat je kunt inloggen voor de online lezing. 

Lid worden ERG neurodiversiteit

De Employee Resource Group (ERG) Neurodiversiteit, recent opgericht binnen NWO-I en NWO, nodigt medewerkers uit die zich identificeren met neurodiversiteit om deel te nemen aan dit medewerkersnetwerk. Onze missie is tweeledig: het cultiveren van een ondersteunend netwerk onder collega's en het vergroten van het bewustzijn door boeiende activiteiten zoals lezingen, allemaal met als ultiem doel het bevorderen van een meer neuro-inclusieve omgeving binnen NWO-I/NWO.

Als je geïnteresseerd bent om deel uit te maken van onze ERG en je identificeert met neurodiversiteit, neem dan contact op met Judith Kreukels, Projectleider Diversiteit en Inclusie, via e-mail (j.kreukels@nwo-i.nl).

 

  Your data will be used only for this event.

  Your name and surname*

   

  Your preferred name (if applicable)

   

  Your preferred pronouns

   

  Your e-mail address*

   

  Institute/university/department where you work *

   

   

   

   

   

   

  Confidental Infomation