Print deze pagina

SEP werkconferentie 2024

  • 3 juni 2024 12.30-17.30
  • Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht

Na een succesvolle werkconferentie in oktober 2022 organiseren UNL, NWO en KNAW op 3 juni 2024 van 12:30u-17:30u in Utrecht weer een landelijke werkconferentie over het Strategy Evaluation Protocol (SEP) 2021-2027. Alle onderzoeksinstituten en onderzoeksgroepen bij universiteiten worden eens per zes jaar door een externe evaluatiecommissie beoordeeld. Het SEP geeft richtlijnen voor het evalueren van onderzoek en onderzoeksbeleid. De SEP-evaluaties geven besturen en onderzoekseenheden de gelegenheid de kwaliteit van het onderzoek te volgen en te verbeteren.

Doel van deze conferentie

Het doel van deze werkconferentie is om ervaringen en aandachtspunten met het vernieuwde SEP uit te wisselen. De doelgroep voor deze werkconferentie zijn beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij het opzetten van de SEP-evaluaties, secretarissen van SEP-commissies en onderzoekers met een verantwoordelijkheid voor de evaluatie (afdelingshoofden, hoofdauteurs van de zelfevaluatie). Voel je vrij om de uitnodiging door te sturen naar geïnteresseerde onderzoekers van je eigen instelling.

Ervaringen en aandachtspunten delen

Het SEP 2021-2027 is in 2020 vastgesteld en legt meer nadruk op de rol van de strategie van onderzoeksgroepen en instituten. Daarnaast zijn ook ontwikkelingen op het gebied van Erkennen en Waarderen en Open Science geïntegreerd in het SEP. De afgelopen 3 jaar zijn er ervaringen opgedaan bij het evalueren van onderzoeksinstituten en onderzoeksgroepen. Hoog tijd om ervaringen en aandachtspunten met elkaar te delen! Deze zullen we ook meenemen in de aanloop naar het opstellen voor de nieuwe SEP van 2027-2033.

Inschrijven en meer informatie

Datum: 3 juni 2024
Tijd: 12.30-17.30
Locatie: Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstaat 9, Utrecht
Meer informatie en inschrijven: zie de UNL-website.

Let op: het aantal deelnemers is helaas gelimiteerd – wanneer het maximum is bereikt wordt er een wachtlijst aangelegd.

Confidental Infomation