Print deze pagina

Open dag bij NWO-instituten

  • 5 oktober 2019 tot en met 29 november 2019
  • bij verschillende NWO-instituten

Spieken in surprise-eieren, een eigen telescoop knutselen en het grote wormencollege. Op 5 en 6 oktober openen NWO-instituten AMOLF, ARCNL, CWI, Nikhef, NIOZ en SRON hun deuren voor iedereen. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen en volwassenen via workshops, demonstraties, lezingen en rondleidingen kennis maken met fascinerende NWO-wetenschap.

Zaterdag 5 oktober
Open dag Amsterdam Science Park
Op AMOLF zijn er diverse activiteiten en lezingen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom bij het Grote Wormencollege.
Bij ARCNL zijn er diverse activiteiten en lezingen. De onderzoekers leiden je graag rond in hun nieuwe labs.
Op Nikhef zijn er minilezingen, workshops en rondleidingen. Je maakt kennis met het higgsdeeltje, antimaterie, neutrino's, zwaartekrachtgolven en nog veel meer.
Bij CWI zijn er lezingen en er is er een wiskunde- en informatiemarkt. Met de FleX-ray Scanner wordt de inhoud van Surprise-eieren bekeken, zonder het ei te breken.

Meer informatie over de open dag op AMOLF. Meer informatie over de open dag op ARCNL. Meer informatie over de open dag op Nikhef. Meer informatie over de open dag op CWI.
De Open Dag van Amsterdam Science Park is een samenwerking van AMOLF, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI en is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap.

Zaterdag 5 oktober
Open dag NIOZ, Texel
Bij NIOZ op Texel neem je een duik in het zeeonderzoek. Je leert meer over hoe de diepzeebodem als archief fungeert en hoe trekvogels met zendertjes overal gevolgd worden.
Meer informatie over de open dag op NIOZ, Texel.

Zondag 6 oktober
Open dag SRON Utrecht en SRON Groningen
In Utrecht kun je ontdekken hoe ruimte-instrumenten worden ontworpen en gemaakt. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Zij kunnen onder andere hun eigen telescoop of sterrenkaart knutselen. En ze kunnen op de foto in de ruimte, mét astronautenhelm.
In Groningen kun je kijken hoe supergevoelige camera's voor op ruimtetelescopen worden bedacht en gebouwd. Verder zijn er diverse demonstraties en presentaties. Voor kinderen zijn er kinderlezingen en is er een knutselhoek waar zij hun eigen apparatuur kunnen bouwen ...

Meer informatie over de open dag op SRON-vestigingen Utrecht en Groningen.

De instituten NSCR, ASTRON en DIFFER zijn dit jaar niet geopend tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Het gehele programma van het Weekend van de Wetenschap 2018 kun je ook hier bekijken. Als je zoekt op naam van het instituut, vind je daar de openingstijden, de adresgegevens en het volledige programma per instituut. De programma's zijn zo samengesteld dat ze interessant zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Afbeeldingen

  • Weekend van de Wetenschap (91.86 kB)
  • (12.50 kB)
Confidental Infomation