Print deze pagina

Bericht van NWO-I voorzitter Stan Gielen voor alle NWO-I medewerkers

Onlangs stuurde Stan Gielen, voorzitter van NWO en het Stichtingsbestuur van NWO-I, alle NWO-I medewerkers een persoonlijk bericht. Hij besprak onze gezondheid en die van onze omgeving, de beperkte sociale contacten van (internationale) medewerkers en de onzekerheid onder medewerkers met tijdelijke contracten.

Door de coronacrisis bevinden we ons in een ongekende situatie. Een situatie met uitdagingen die niemand van ons een paar weken geleden nog kon voorzien. Tijdens zijn televisietoespraken heeft onze minister-president duidelijk gemaakt dat we ons moeten voorbereiden op een lange periode waarin het functioneren van onze maatschappij wordt belemmerd door beperkingen. Niemand weet hoelang dit precies gaat duren, maar het zal ten minste tot het begin van de zomer zijn.

De veiligheid en het welzijn van onze medewerkers zijn topprioriteiten voor de raad van bestuur van NWO. De gebouwen van NWO en van de NWO-instituten zijn, net als de universiteiten, gesloten of alleen beperkt open.

Ik begrijp dat deze ongewone situatie veel onzekerheid met zich meebrengt voor alle medewerkers:

  • Onzekerheid over jullie gezondheid en de gezondheid van dierbaren.
  • Onzekerheid over de voortgang van jullie werk. We zijn allemaal professionals. Als onderzoeker streef je naar wetenschappelijke topkwaliteit en dat is moeilijk wanneer de faculteit gesloten is.
  • Ook is er onzekerheid over jullie professionele carrière, vooral wanneer je promovendus of postdoc bent. We zijn ons er terdege van bewust dat de lockdown je wetenschappelijke output kan beïnvloeden en zodoende een negatieve invloed op je carrière zou kunnen hebben. De raad van bestuur van NWO onderzoekt momenteel hoe de negatieve invloed op de wetenschappelijke output en op jullie carrières kan worden beperkt. Dit doen we samen met onze collega’s van de universiteiten, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de universitair medische centra. Gezamenlijk onderzoeken we diverse manieren om de negatieve effecten van de lockdown op jullie carrières en op de wetenschap zoveel mogelijk te beperken.

Ook hoop ik dat het lukt om zo comfortabel mogelijk vanuit huis te werken en dat jullie je niet geïsoleerd voelen zonder de dagelijkse face-to-face contacten met collega’s. Ik wil jullie vragen om met elkaar in contact te blijven. Behoud de collegiale sfeer en bewaar de teamspirit die zo belangrijk is voor onderzoek.

Ten slotte wens ik jullie allemaal het beste voor je thuissituatie, privésituatie maar ook voor je professionele situatie. Blijf gezond en houd contact!

Stan Gielen,
Voorzitter van NWO en het Stichtingsbestuur van NWO-I

Nieuwsbrief Inside NWO-I, april 2020

Confidental Infomation