Print deze pagina

Beleid coronavirus

In december 2019 startte in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus en dit virus is inmiddels wereldwijd verspreid. NWO/NWO-I bereidt zich voor op een eventuele uitbraak in Nederland. Zo dragen we zorg voor de gezondheid van onze medewerkers. Wij zullen de aanbevelingen van het RIVM en de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen.

Ziekteverschijnselen/informatie coronavirus

De website van RIVM geeft informatie over de mate van verspreiding, de symptomen, besmettelijkheid, de kans op het virus in Nederland en de voorbereidingen die getroffen worden. Deze informatie is ook beschikbaar in het Engels en in het Chinees. RIVM voorziet voorts in een uitgebreide vragen & antwoorden pagina.

Reisadvies

Op de website Wijs op Reis van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden reisadviezen voor specifieke landen gegeven. Via deze website is – gratis – de Reisapp Buitenlandse Zaken (ook bekend als de app BZ Reisadvies) te verkrijgen. Deze app geeft actuele reisadviezen ten aanzien van landen en een automatische waarschuwing wanneer het reisadvies wijzigt voor een door de gebruiker gevolgd land. Wees ook alert wanneer je in het buitenland verblijft of gasten ontvangt uit het buitenland. Het kan namelijk zo zijn dat er uitreisbeperkingen kunnen zijn voor bepaalde gebieden.

Twijfel/advies/werk gerelateerde vragen

Heb je twijfels over het maken van een reis (zakelijk of privé) naar een bepaald gebied en wil je daarover advies inwinnen? Of heb je andere werk gerelateerde vragen met betrekking tot het coronavirus? Dan lees je hieronder met wie je contact kunt opnemen:  

NWO-instituten
P&O-adviseur, leidinggevende, arbo coördinator, instituutsmanager en/of instituutsdirecteur.

Bureau NWO-I
P&O-adviseur of je leidinggevende.

NWO-I Universitaire werkgroepen (BUW)
Neem contact op met je werkgroepleider en volg de richtlijnen van je eigen universiteit.

NWO-domeinorganisatie
P&O-adviseur of je leidinggevende.

Confidental Infomation