Print deze pagina

Financieel systeem U4ERP

De negen NWO-instituten en bureau NWO-I werken met het financieel systeem U4ERP.
Hieronder lees je korte informatie over inloggen, tijdschrijven, reizen en declaraties, bestelaanvragen, en documentatie.
Voor vragen en hulp kun je in de meeste gevallen in de applicatie zelf terecht of bij Financiën van je eigen instituut of bureau.

Inloggen

Klik hier om naar U4ERP te gaan.

Tijdschrijven

Uren schrijven geeft ons en anderen meer inzicht in waar we tijd aan besteden. Overheden en andere subsidiegevers eisen dat al jaren van ons, om goed te begrijpen hoeveel uur er naar projecten gaat. De meeste NWO-instituten schrijven al lang tijd en stappen nu gefaseerd over naar hetzelfde systeem. Voor meer informatie over tijdschrijven, gelieve je te wenden tot je eigen financiële afdeling.

Reizen en declaraties

Alle medewerkers van de instituten en van bureau NWO-I dienen de (buitenlandse) reisaanvragen en onkostendeclaraties in via de module Reizen en declaraties in U4ERP.

Bestelaanvragen

Grote en kleine aankopen gaan via de module Inkoop. Denk hierbij aan grote bestedingen binnen projecten of kleinere aanschaffen, zoals relatiegeschenken, kantoorbenodigdheden of bloemen voor een collega.

Aangewezen medewerkers zetten, eventueel na een offertetraject, de bestelling of dienst in het systeem. De budgetverantwoordelijke keurt de bestelling goed, waarna de medewerker met de rol 'inkoper' de daadwerkelijke bestelling doet.

Na levering van het product of de dienst volgt de factuur, die ook weer binnen U4ERP langs de verantwoordelijken gaat voor akkoord, voordat de uitbetaling plaatsvindt. Hoe dit hele inkoopproces er precies uitziet en wie binnen jouw deelorganisatie welke rol heeft, verschilt per locatie.

Trainingen, instructies en demo's

In de applicatie U4ERP zitten handleidingen en links naar instructievideo's. 

Vragen

Heb je vragen, zoek dan contact met je financiële contactpersoon uit je eigen instituut, bureau NWO-I of je leidinggevende.

Confidental Infomation