Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I April 2023
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Judith Kreukels is projectleider Diversiteit & Inclusie

Werken aan een NWO-I-organisatie waarin iedereen zich thuis, veilig en gerespecteerd voelt

Op 1 februari startte Judith Kreukels als parttime projectleider Diversiteit & Inclusie. Haar aanstelling was stap één van het implementatieplan voor D&I. Inside maakt kennis met Kreukels, die uitlegt waarom D&I belangrijk is voor NWO-I: “Bij divers samengestelde teams is er minder uitstroom. Ze behalen in verhouding meer succes en medewerkers zijn tevredener dan in homogene teams.”

Portret/Portrait Judith Kreukels
Lees verder ›

Agenda

NWO Pride Meeting

NWO Pride meeting 2023
Datum 08-05-2023

Op maandag 8 mei 2023 vindt de volgende NWO Pride-bijeenkomst plaats bij SRON: Netherlands Institute for Space Research, in Leiden. Alle in...

Lees verder ›

Highlight Nikhef - FASER vangt eerste neutrino’s uit protonbotsingen in ATLAS

Voor het eerst hebben natuurkundigen rechtstreeks neutrino’s waargenomen die ontstaan bij protonbotsingen in de Large Hadron Collider (LHC) versneller op CERN. Ze deden dit met de FASER-detector, een relatief kleine detector die opgesteld is in het verlengde van de ATLAS-detector, in de cirkelvormige LHC-versneller. Deze FASER-detector staat op een plek – in een servicetunnel - waar de versnellerbuis niet in de weg zit, wat bij de ATLAS-detector wel het geval is. Het experiment, waarbij ook een aantal Nikhef-fysici betrokken is, is in 2021 gebouwd met voornamelijk hergebruikte apparatuur van andere experimenten.

De opstelling van FASER in de LHC-versneller De opstelling van FASER in de LHC-versneller
Lees verder ›

Medewerkersonderzoek uitgesteld

Medewerkers onderzoek

In de afgelopen weken is aangekondigd dat we een medewerkersonderzoek houden onder de medewerkers van alle instituten en het bureau. Als startdatum was maandag 27 maart 2023 voorzien. Helaas is in een laat stadium besloten om dit medewerkersonderzoek drie tot vier maanden uit te stellen.  

AMOLF wint NNV-Diversiteitsprijs 2022

NWO-instituut AMOLF heeft de NNV-Diversiteitsprijs 2022 gewonnen. De Nederlandse Natuurkundige Vereniging (NNV) reikt deze prijs eens per twee jaar uit aan de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk brengen van beleid voor diversiteit en inclusiviteit. AMOLF is trots op de prijs en ziet dit als aanmoediging om de implementatie van de inclusie- en diversiteitsplannen voort te zetten.

NNV diversiteitsprijs 2022
Lees verder (Engels) ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn