Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I December 2020
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Nieuw team aan het roer bij NWO-I: maak kennis met directeuren Miriam Luizink en Jan van der Boon

“Ons doel is de instituten te laten voelen dat ze voordeel hebben van de gezamenlijkheid”

Het gezin van Miriam Luizink informeert bij het ontbijt waar ze die dag naar toe reist. “Naar DIFFER in Eindhoven”, luidt het antwoord, waarna Luizink de trap op gaat naar haar werkkamer en start met zoomen. Haar kennismaking met de instituten is door corona digitaal verlopen. Dat is jammer, vindt Luizink. Toch heeft ze na de virtuele tour een goed beeld van de organisatie waarvan zij en Jan van der Boon nu directeur zijn. ”De ontvangst was enorm hartelijk.”

Miriam Luizink- Jan van der Boon
Lees verder ›

Vergoeding onkosten voor thuiswerken tijdens de coronacrisis

NWO-I heeft na afspraken met de COR NWO besloten aan alle medewerkers met terugwerkende kracht per 1 juli 2020 een vergoeding uit te keren voor de kosten van thuiswerken tijdens de coronacrisis. Het gaat voor dit jaar om een bedrag van €262,- netto op basis van fulltimedienstverband. Werk je in deeltijd en/of ben je ná 1 juli 2020 in dienst getreden, dan wordt dit bedrag herrekend naar rato van omvang en/of duur van je dienstverband. Uitbetaling vindt plaats bij de salarisbetaling van december 2020.

Lees verder ›

Highlight NSCR: drie jaar na #MeToo

De opbrengst van online ervaringen delen

In oktober 2017 verscheen de hashtag #MeToo op Twitter en andere sociale media. Wie #MeToo in een bericht plaatste, gaf aan met seksuele intimidatie, aanranding of seksueel misbruik te maken te hebben gehad. NWO-instituut NSCR en de VU deden onderzoek naar deze vorm van online disclosure: het online en openbaar delen van ervaringen met seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Nu, drie jaar later, laat het onderzoek zien dat het online delen van ongewenste seksuele ervaringen verlichting geeft, zorgt voor steun vanuit de samenleving en bewustwording creëert. Inmiddels is een vervolgonderzoek gestart, waarbij slachtoffers die hun ervaring online delen worden vergeleken met de groep slachtoffers die dit niet doen. Het onderzoek werd mede-geïnitieerd en mogelijk gemaakt door Fonds Slachtofferhulp.

Lees verder ›

P&O-highlight: opleiding en professionele ontwikkeling

NWO Academy

NWO-I vindt het belangrijk dat je als werknemer gedurende je hele loopbaan en in verschillende levensfases op een gekwalificeerde en gemotiveerde manier kunt werken. Professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding is daarbij essentieel om aantrekkelijk te blijven voor je huidige en een eventuele toekomstige werkgever. En ontwikkeling is een voorwaarde om het werk leuk en uitdagend te houden. Ga daarom zelf aan de slag met je eigen ontwikkeling. NWO-I zal je daarin ondersteunen en faciliteren.

Lees verder ›

Humans of ASTRON

De mensen die ontdekkingen in radioastronomie mogelijk maken

Bijna tweehonderd collega's werken bij NWO-instituut ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. In het Drentse Dwingeloo werken zij onder meer aan de beste radiotelescopen ter wereld: de Westerbork Synthese Radio Telescoop en LOFAR (Low Frequency Array). ASTRON speelt daarnaast een nationale leiderschapsrol bij de coördinatie van de Nederlandse deelname aan SKA, de Square Kilometre Array: ‘s werelds grootste en meest gevoelige radiotelescoop die in Zuid-Afrika en West-Australië gebouwd wordt. Leer nu enkele mensen achter deze prachtige wetenschap kennen. ASTRON plaatste op hun website namelijk de portrettenreeks 'Humans of ASTRON'. Hierin vertellen diverse collega's met verschillende nationaliteiten over mooie werkmomenten, wie belangrijk was tijdens hun carrière, wie of wat hen inspireerde om voor dit vak en ASTRON te kiezen en hoe een gewone werkdag er voor hen uit ziet. Ga naar de ASTRON-website en leer je collega's kennen!

Lees verder ›

Collectieve zorgverzekering bij OHRA

Tot 1 januari is het mogelijk om je verzekering aan te passen of van verzekeraar te wisselen. Het is daarom nu een goed moment om weer eens naar je zorgverzekering te kijken. NWO-I heeft collectieve afspraken gemaakt met OHRA; als NWO-I-werknemer krijg je korting op de premie van hun collectieve zorgverzekering. Dat is een verzekering met goede service, heldere voorwaarden en een scherpe premie. Lees de digitale OHRA-folder op de NWO-I-website en/of bereken direct je premie inclusief korting via de link op de NWO-I website.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

De COR NWO neemt de medezeggenschapsstructuur binnen NWO onder de loep. Naast de lokale instituutsraden en de COR NWO zal er een medezeggenschapsraad op NWO-I-niveau worden toegevoegd. Dit wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Ook blijven de gevolgen van het coronavirus onderwerp van gesprek. Thema's die op de agenda staan: de voortzetting van de tijdelijke uitvoeringsregeling woon-werkverkeer, vergoeding voor thuiswerken en het NWO-beleid rondom thuiswerken in de periode ná corona.

COR
Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn