Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I Januari 2020
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Drielandenfysica

De Duitse natuurkundige Stefan Hild woonde meer dan 10 jaar in het Verenigd Koninkrijk. Deze zomer verruilde hij Glasgow voor Maastricht waar hij aan de nieuwe zwaartekrachtsgolfdetector Einstein Telescope werkt. “De dreiging van Brexit is als een last die van mijn schouders is gevallen, de onzekerheid sijpelde door alles heen.”

Lees verder ›

Hoe leg ik het uit aan de nabestaanden?

De rechter straft lang niet altijd zwaar in dood door schuldzaken in het verkeer. NSCR-onderzoeker Marijke Malsch analyseerde 17 zaken en ziet dat extra uitleg van het vonnis en het vermijden van juridisch taalgebruik kan leiden tot meer acceptatie van deze vonnissen bij de nabestaanden.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

De COR-delegatie en de werkgever hebben onderhandeld over de UVR. Op bijna alle uitvoeringsregelingen is overeenstemming bereikt. Over twee van de regelingen wordt opnieuw onderhandeld.
Ook kreeg de COR een adviesaanvraag over de implementatie van een nieuw financieel systeem bij alle NWO-instituten.

COR
Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn