Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I Juni 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Een blik op de toekomst van NWO-I

Project 'Doorontwikkeling NWO-I' in kaart

De doorontwikkeling van NWO-I is een actueel thema bij de managers en directeuren van de negen NWO-instituten en het bureau. De doorontwikkeling gaat over het verbeteren van de samenwerking binnen NWO-I. Waarom is dat belangrijk? Lees het in de Q&A.

Lees verder ›

De wetenschap in een nieuw, duurzaam huis

Verhuizing naar Nova Zembla: Peter van den Brakel blikt terug
Peter van den Brakel

De redactie van Inside NWO-I sprak Peter van den Brakel, Hoofd Financiële Planning NWO-I, die lid is van het projectteam dat de verhuizing van NWO Utrecht naar het nieuwe pand Nova Zembla coördineerde. Maandag 3 juni was het dan zover, na een periode van opruimen en inpakken startten de collega's hun eerste werkdag op de nieuwe werkplek. "Het voorbereiden van de verhuizing kostte veel tijd, maar uiteindelijk viel alles op zijn plek", vertelt Peter.

Lees verder ›

Highlight SRON

12.000 nieuwe röntgenspectraallijnen in kaart gebracht

Veel röntgenbronnen aan de hemel stralen met een 'streepjescode' die hun eigenschappen verraadt. De code bestaat uit nauwe pieken en dalen in het spectrum van de bron, verspreid over verschillende 'röntgenkleuren'. Astronomen van NWO-instituut SRON en ESA hebben 12.000 lijnen verzameld met de satelliet XMM-Newton, die beschikt over een onder leiding van SRON gebouwde spectrometer. Sterrenkundigen kunnen deze catalogus gebruiken voor grootschalig onderzoek bij sterrenpopulaties. Zo willen ze bijvoorbeeld weten of er een causaal verband bestaat tussen de intensiteit van röntgenlijnen en UV-lijnen in het spectrum van hetzelfde object. Ook willen ze kunnen schatten hoeveel sterren een significante hoeveelheid stikstof hebben.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

Wat doet de nieuwe COR NWO voor jou?

Half mei is de nieuwe, tweejarige zittingstermijn van de COR NWO ingegaan. De COR NWO werkt namens alle NWO- en NWO-I-werknemers aan het goed functioneren van de organisatie. Heb je bijvoorbeeld een kinderwens (m/v), ben je zwanger of geef je borstvoeding? De COR NWO heeft onlangs positief gestemd voor het beleid om risico’s op de werkvloer zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast is de COR NWO bezig met de organisatie van de arbeidsomstandigheden. Hierbij horen onder andere de bedrijfshulpverlening (BHV) en het crisismanagement.

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn