Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I
Maart 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

NWO Utrecht verhuist op 3 juni naar nieuwe locatie

Op 3 juni starten de collega’s van NWO Utrecht hun werkdag in het nieuwe pand Nova Zembla, aan de Winthontlaan 2 in Utrecht (pal aan de A12, afslag Kanaleneiland). Het pand is dankzij de centrale ligging in Nederland ook een goede vergaderplek voor collega’s van de NWO-domeinen, NWO-I en voor gasten.

Lees verder ›

Instituutsmanager Marjan Fretz over nieuw pand ARCNL: ‘Blij met trillingsarme vloeren en nooit meer ramen afplakken’

Trots als een pauw leidt instituutsmanager Marjan Fretz ons rond in Matrix VII, de lange termijn huisvesting van ARCNL, het Advanced Research Center for Nanolithography. Afgelopen december verhuisden de medewerkers van ARCNL uit hun tijdelijke kantoorunits op het Amsterdam Science Park naar het splinternieuwe Matrix VII-gebouw, er pal tegenover. In de weken erna staken de labs over. Marjan is blij met de moderne uitstraling en met alle state-of-the-art voorzieningen in de labs die zijn aangebracht om cutting-edge onderzoek te doen.

Lees verder ›

Portal NWO-I People veilig bevonden na test

De meeste medewerkers van NWO-I, met uitzondering van enkele NWO-instituten, maken gebruik van de portal ‘NWO-I People’. Via deze portal kun je onder meer je persoonsgegevens wijzigen, je salarisstrook bekijken, je verlof bijhouden en dienstreizen aanvragen. Omdat NWO-I de veiligheid van deze portal wil garanderen, is NWO-I People onlangs getest door een externe partij op het gebied van informatiebeveiliging. Uit de test bleek dat de toegang tot de database veilig is. De server zelf bleek echter wel down gebracht te kunnen worden (uit te schakelen) bij een hackpoging. Dit issue wordt nu opgelost door het doorvoeren van een specifieke update door leverancier Furore.

Highlight Nikhef: neutrinodetector KM3NeT plaatst nieuwe lijn 2400 meter diep op zee

Eind februari heeft een team van Franse technici vanaf een zeeschip de eerste van vier nieuwe lijnen met meetapparatuur voor neutrinodetector KM3NeT naar 2400 meter diep afgezonken in de Middellandse Zee bij Toulon. Een duikrobot heeft de lijn met daaraan 18 glazen detectorbollen aangesloten. De bollen zijn gevuld met fotobuizen die lichtflitsjes meten die de aanwezigheid van neutrino’s detecteren. De KM3NeT-detector bestaat op den duur uit een reeks van honderden lijnen met detectorbollen in de diepzee bij Frankrijk en Italië, en in een latere fase ook Griekenland.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

De COR NWO behartigt de belangen van alle NWO- en NWO-I-werknemers in overleg met de raad van bestuur. In deze nieuwsbrief alles over de COR-verkiezingen op 8 april en de enquête die de COR NWO onlangs hield onder BUW-medewerkers over ‘Ongelijke behandeling’ ten opzichte van collega’s bij de universiteiten en NWO-I. In deze nieuwsbrief kun je ook kennismaken met COR NWO-lid Arno Gregoor, project controller bij NWO-instituut ASTRON in Dwingeloo.

Lees verder ›

Agenda

NWO Pride netwerkbijeenkomst (LHBTI)

Datum 02-04-2019

NWO organiseert op dinsdag 2 april 2019 de eerste NWO Pride netwerkbijeenkomst. Op 1 januari 2019 is NWO namelijk lid geworden van Workplace Pride...

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn