Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I
Mei 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

'NWO is een betere organisatie als ze divers is'

Angelique Schilder en Léon Ouwerkerk over inclusie en diversiteit

Wie in maart in de lift stapte bij NWO Utrecht of Den Haag kon er niet omheen: de werving voor de events ‘CONNECT@Inclusie & Diversiteit’ op 21 maart en de ‘Pride Network Meeting’ op 2 april. De redactie van Inside NWO-I sprak met P&O-manager Angelique Schilder en P&O-adviseur Léon Ouwerkerk. Samen vertellen ze over een inclusieve wetenschapscultuur mét oog voor diversiteit die NWO nastreeft. Schilder en Ouwerkerk werken bij NWO-instituut CWI (Centrum Wiskunde & Informatica) en zijn erg nauw betrokken bij de organisatie van de activiteiten vanuit de NWO-brede projectgroep ‘Inclusie & Diversiteit’.

Lees verder ›

NWO lanceert nieuw relatiemagazine

‘Passend bij wat NWO is en wil zijn’

Onderzoek is het nieuwe relatiemagazine van NWO en de opvolger van Hypothese. Met een nieuw NWO was het tijd voor een nieuwe bladformule die past bij de nieuwe organisatie. Op 23 mei verscheen het eerste nummer: een themanummer over waarderen en beoordelen van wetenschap.

Lees verder ›

Freya Senf nieuwe instituutsmanager van DIFFER

Eind april maakte NWO-instituut DIFFER kennis met Freya Senf, die op 1 augustus 2019 start als nieuwe instituutsmanager van DIFFER. De afgelopen jaren was Senf werkzaam als managing director van het Instituut voor Moleculen en Materialen van de Radboud Universiteit. Bij DIFFER volgt ze instituutsmanager Wim Koppers op, die begin dit jaar aantrad als directeur bedrijfsvoering en financiën bij NWO. Freya Senf geeft als instituutsmanager leiding aan de ondersteunende afdelingen van het instituut en wordt lid van het managementteam.

Lees verder ›

Highlight ASTRON: waarom bliksem vaak meerdere keren inslaat op één plek

Onderzoekers van de Universiteit van Groningen ontdekten waarom bliksem vaak meerdere keren inslaat. Ze analyseerden waarnemingen van radiotelescoop LOFAR van NWO-instituut ASTRON. LOFAR werkt met duizenden antennes, waardoor de ontwikkeling van bliksem in detail te bestuderen is. Een flits ontstaat door ontlading van negatieve deeltjes in een onweerswolk via een kanaal van de wolk naar de aarde. De astronomen merkten dat zich in een flits 'naalden' ontwikkelen, die een deel van de negatieve lading opnemen en weer terug de wolk insturen. Zodra de lading in de wolk groot genoeg wordt, wordt de stroom door de bliksemschicht weer hersteld. Dit resulteert regelmatig in een tweede ontlading.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

Maak kennis met ambtelijk secretaris Sanne Prins

De Centrale Ondernemingsraad van NWO (COR NWO) behartigt de belangen van alle NWO- en NWO-I-werknemers in overleg met de raad van bestuur. Maak in deze nieuwsbrief kennis met Sanne Prins, de nieuwe ambtelijk secretaris van de COR NWO, en lees over het Jaaroverzicht COR NWO 2018. Ook de COR NWO-verkiezingen van vorige maand komen aan bod. Helaas zijn de twee zetels voor de medewerkers uit de universitaire werkgroepen (BUW) niet ingevuld. Aanmelden voor deze zetels is alsnog mogelijk via cor@nwo.nl.

Lees verder ›

Agenda

Connect@NIOZ

Datum 20-06-2019

Er staat weer een Connectbijeenkomst naar een NWO-instituut voor de deur, ditmaal NIOZ, het Koninklijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der...

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn