Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I Oktober 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Eerste paal geslagen

Bouw gestart van pand SRON in Leiden

SRON-directeur Michael Wise, instituutsmanager Annemieke Beers en bestuurders van NWO, universiteiten van Delft en Leiden, gemeente en provincie sloegen op 18 oktober de eerste heipaal van het nieuwe SRON-gebouw in Zuid-Holland. Vanaf medio 2021 zal de hoofdvestiging van SRON zich bevinden op de BioScience campus, naast het bètagebouw van de Universiteit Leiden.

Lees verder ›

Koninklijk bezoek voor ASTRON

Op 18 september 2019 bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het NWO-instituut ASTRON en de Dwingeloo-telescoop als onderdeel van hun 'Streekbezoek' aan de provincie Drenthe. Een geweldige kans om ASTRON als een van de pareltjes van de gemeente aan het paar te presenteren.

Lees verder ›

Privacy officer NWO-I: ‘Als het niet moet, mag het niet’

Bij NSCR moeten ze er niet aan denken dat persoonsgegevens, zoals die van slachtoffers, op straat belanden. Met Aad van der Klaauw heeft het NSCR een behoedzame functionaris gegevensbescherming aan boord. Sinds kort begeleidt Van der Klaauw als privacy officer ook de instituten van NWO-I. ‘Je moet systemen zo inrichten, dat de boel niet instort als een werknemer na de vakantie zijn wachtwoord is vergeten.’

Lees verder ›

Connect@ARCNL

Wetenschap op de nanometer

Eind september namen 30 collega’s deel aan Connect@ARCNL. ARCNL had een mooi programma samengesteld. Zo stonden de NWO-I-collega’s stevig te springen om te zien of de trillingsvrije vloer ook echt trillingsvrij is. En konden ze met de warmtecamera op de foto om te zien welk plekje van hun gezicht het warmst en welke het koudst was.

Lees verder ›

Highlight AMOLF

Alfabet van 140 puzzelstukjes programmeert origami

Hoe breng je de vouwen op een vel papier zó aan dat het op twee, precies voorgeprogrammeerde manieren gevouwen kan worden? Onderzoekers van NWO-instituut AMOLF en van Universiteit Leiden lieten zien hoe dat kan met hulp van een ‘alfabet’ van 140 elementaire vouwpuzzelstukjes. Die ontdekking kan helpen bij het bouwen van robots, en is een stap naar het ontwerpen van slimme, programmeerbare materialen.

Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

Medezeggenschap adviseert over functiehuis en inrichting directie directeur NWO-I

Voor de COR stonden afgelopen bijeenkomst twee onderwerpen hoog op de agenda. Ten eerste speelde de vraag of aanpassingen binnen het functiehuis moeten worden voorgelegd aan de COR. Een externe deskundige oordeelde deels van wel. Daarnaast adviseert de COR aan de bestuurder of de NWO-instituten gebaat zijn bij één eindverantwoordelijke directeur NWO-I.

Lees verder ›

Agenda

NWO Pride netwerkbijeenkomst

Datum 14-11-2019

Doel van de derde Pride bijeenkomst is de werkomgeving van LHBTI-medewerkers te verbeteren, door de zichtbaarheid te vergroten en een netwerk te...

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn