Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I September 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

‘Weinig mensen varen dan ook in een boot op een oceaan’

Gert-Jan Reichart bepleit het belang van oceanen bij CO2-opslag

‘Gert-Jan Reichart verwacht deze zomer een eerste internationaal verdrag over open zeeën’; ‘Op aarde merken we niet zo snel dat het veel warmer wordt’; ‘Van alle CO2 rond onze aarde is 98 procent opgelost in het oceaanwater’. NOS, Trouw, BNNVARA: in diverse media benadrukt het hoofd Ocean Systems bij NWO-instituut NIOZ dit jaar de mogelijkheden om met oceanen de klimaatverandering tegen te gaan. Voor medewerkers van NWO-I licht hij zijn hartstochtelijke pleidooi toe.

Lees verder ›

COR over schepen NIOZ en nieuwe functiebeschrijvingen

Afgelopen zomer heeft de COR advies uitgebracht over de vlootvernieuwing bij NIOZ en zich gebogen over de invoering van het nieuwe functiehuis bij NWO-D en het niet-wetenschappelijke personeel van NWO-I. Ook heeft de werknemers-vertegenwoordiging contact gelegd met de OR van de KNAW.

Lees verder ›

Nieuwe voorzitter COR

'NWO-I moet bewust zijn van hoge werkdruk'

We stellen graag Fons Kuijk voor, onderzoeker mediatechnologie bij CWI én de nieuwe voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Wat drijft hem? ‘Een goed functionerende OR signaleert, bewaakt en denkt mee.’

Lees verder ›

Connect@NIOZ

Zeekunst, zeewierplastic en kattenbrokken

In juni bezochten 60 collega’s het instituut NIOZ. Wilde je wel, maar kon je er niet bij zijn? Lees dit verslag en krijg toch een indruk van het fascinerende oceaan en zee-onderzoek. Van zeekunst en zeewierplastic tot aan een meeuw die verzot bleek op kattenbrokken.

Lees verder ›

Highlight SRON

Sterrenkundig instrument meet 49 tinten ver-infrarood

Onderzoekers uit Japan, van TU Delft én SRON ontwikkelden een spectrometer voor een telescoop in Noord-Chili. Het instrument heeft de eerste praktijktests doorstaan bij het meten van de afstanden en leeftijden van verre sterrenstelsels. De kern van het instrument is een chip ter grootte van twee euromunten die 49 tinten ver-infraroodlicht meet.

Lees verder ›

Agenda

Open dag bij NWO-instituten

Start 05-10-2019
Tot en met 29-11-2019

Spieken in surprise-eieren, een eigen telescoop knutselen en het grote wormencollege. Op 5 en 6 oktober openen NWO-instituten AMOLF, ARCNL, CWI,...

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn