Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I December 2019
Inside NWO-I
Bekijk de nieuwsbrief online English version

Nieuwe inrichting directie voor NWO-I

Om NWO-I effectiever en slagvaardiger te maken, heeft de raad van bestuur besloten om de aansturing van NWO-I te veranderen. Er komt een algemeen directeur voor heel NWO-I die leiding zal geven aan de directeuren van de instituten.

Lees verder ›

Tussen-cao: verlenging van generatieplan

Vanaf 31 december 2019 geldt voor NWO-I een nieuwe cao. Dat is een tussen-cao, met vooral technische maar geen inhoudelijke vernieuwingen. Relevant voor NWO-I is de verlenging van de regeling generatieplan tot 1 april, zodat ook werknemers die dan hun AOW-leeftijd minus vijf jaar bereiken, buitengewoon verlof kunnen opnemen. De werkgevers en werknemersorganisaties verwachten begin 2020 een nieuwe inhoudelijke cao af te sluiten.

Lees verder ›

Website NWO-I opnieuw ingericht

De website van NWO-I is sinds deze week toegesneden op haar belangrijkste doelgroepen: nieuwe en huidige medewerkers. Nieuwe bezoekers krijgen in een oogopslag een indruk van het aantrekkelijk onderzoek bij de instituten en zien direct hoe NWO-I zich verhoudt tot NWO en de instituten. Medewerkers kunnen nu makkelijker personeelsinformatie vinden. De menustructuur is opnieuw ingericht, de site is opgeschoond (duizend pagina’s zijn weggegooid), en de site is nu volledig tweetalig. Ook heeft de website een fris nieuw jasje gekregen.

Lees verder ›

Groot methaanlek in Turkmenistan gedicht na ontdekking vanuit de ruimte

Onderzoekers van onder andere NWO-instituut SRON vonden met satellietinstrument TROPOMI drie voorheen onbekende methaanlekken in een olie- en gasfaciliteit in Centraal-Azië. Inmiddels zijn de lekken gedicht. Dit voorkomt een klimaatimpact gelijk aan het gebruik van één miljoen auto's.

Lees verder ›

Spectaculaire simulaties van cirkelende sterren

Nikhef-postdoc Tim Dietrich maakt geavanceerde computerberekeningen en simulaties van botsende neutronensterren. Op 24 oktober beloonde het Duitse Max-Planck-Gesellschaft hem met de Heinz Billing-prijs. ‘De langste berekening die ik ooit gedaan heb duurde negen maanden.’

Tim Dietrich
Lees verder ›

Nieuws van de COR NWO

COR

De COR zoekt nieuwe leden! Werk je bij een van de Universitaire Werkgroepen van NWO-I, lees dan hieronder verder. Daarnaast heeft de COR de bestuurder geadviseerd over de governance wijziging bij NWO-I.

Lees verder ›

Over NWO-I

NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij NWO. De volgende negen instituten maken deel uit van NWO-I: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. Ook maken de ruim 200 werkgroepen waar natuurkundig onderzoek plaatsvindt aan Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen deel uit van NWO-I.

Contact

NWO-I
www.nwo-i.nl
info-nwoi@nwo.nl
(030) 600 12 11

Volg NWO

Facebook Twitter Google Plus LinkedIn