NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2019/09/24/ed-van-den-berg-benoemd-tot-interim-directeur-bureau-nwo-i/

Geprint op :
12 november 2019
02:15:44

Alles20192018

Ed van den Berg benoemd tot interim-directeur bureau NWO-I

Het bestuur van de institutenorganisatie van NWO heeft Ed van den Berg benoemd tot interim-directeur bedrijfsvoering van het bureau van NWO-I. Hij neemt een groot deel van de taken over van Christa Hooijer. Zij is sinds september director of Science bij de Unit Industry van TNO.

Lees verder

Peter van der Laan benoemd tot interim-directeur NSCR

Het bestuur van de institutenorganisatie van NWO heeft prof.dr. Peter van der Laan aangewezen als interim-directeur van het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Hij vervangt prof.mr. dr. Catrien Bijleveld totdat definitief in haar opvolging is voorzien. Catrien Bijleveld is benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Ze blijft parttime verbonden aan het NSCR.

Lees verder

NWO Utrecht is verhuisd

U bent van harte welkom op onze nieuwe NWO-locatie Nova Zembla, een duurzaam kantoor dichtbij de A12 en het openbaar vervoer aan de Winthontlaan 2, 3526 KV  Utrecht.

Lees verder

Evaluatiecommissie: institutenstelsel KNAW en NWO heeft belangrijke meerwaarde

In opdracht van KNAW en NWO heeft een onafhankelijke commissie het portfolio van KNAW- en NWO-instituten geëvalueerd. Deze commissie concludeert dat deze nationale onderzoeksinstituten de slagkracht van de Nederlandse wetenschap vergroten. Op 21 februari hebben de bestuurders van KNAW en NWO de rapportage en hun reactie daarop aangeboden aan de minister van OCW.

Lees verder

Michael Wise nieuwe algemeen directeur ruimteonderzoeksinstituut SRON

Het bestuur van NWO heeft dr. Michael Wise benoemd tot algemeen en wetenschappelijk directeur van ruimteonderzoeksinstituut SRON. Momenteel is Wise hoofd van de Astronomie Groep van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Daarnaast is hij verbonden aan het Anton Pannekoek Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Wise zal zijn nieuwe functie 1 januari 2019 aanvaarden en SRON de komende jaren door een belangrijke periode leiden, waarin onder meer de hoofdvestiging in Utrecht verhuist naar de Bio Science Campus van de Universiteit Leiden.

Lees verder

NWO investeert in vernieuwende infrastructuurprojecten van NWO-instituten ASTRON en Nikhef en in onderzoeksfaciliteit DUBBLE

Vorige week werd bekend gemaakt dat NWO zeven aanvragen voor vernieuwende wetenschappelijke apparatuur honoreert binnen het programma Investeringen in NWO-groot, met een totaal budget van 17,9 miljoen euro. Met NWO-groot financiert NWO grote wetenschappelijke faciliteiten, waarbinnen wetenschappers uit heel Nederland samenwerken, vaak ook met internationale partners. Drie toekenningen zijn voor de NWO-instituten ASTRON en Nikhef: ‘DUPLLO: Digital Upgrade for Premier LOFAR Low-band Observing’ (ASTRON), ‘Gravitational waves: the new cosmic messengers’ (Nikhef) en ‘Searching for Ultra-High-Energy Cosmic-Ray Sources using a new Detector Concept in the Pierre Auger Observatory’ (Nikhef/Radboud Universiteit). Ook is er een NWO-groot-toekenning voor de Nederlands-Belgische onderzoeksfaciliteit DUBBLE, die door NWO-I wordt beheerd: ‘New x-ray fluorescence and absorption spectroscopy capabilities for DUBBLE’.

Lees verder

Peter Christianen nieuwe directeur HFML

Sinds 1 september heeft het High Field Magnet Laboratory HFML in Nijmegen een nieuwe directeur: prof.dr. Peter Christianen. Hij volgt prof.dr. Nigel Hussey op die vijf jaar leiding gaf aan het lab. HFML genereert de sterkste continue magneetvelden van de wereld en is een internationale open-access gebruikersfaciliteit.

Lees verder

Blikveld vergroot van vernieuwde Westerbork Radiotelescoop

Het blikveld van de Westerbork Synthese Radio Telescoop is 37 keer vergroot dankzij Apertif, een innovatief nieuw type ontvanger. Apertif, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor radioastronomie (NWO-instituut ASTRON), wordt vandaag, 13 september 2018, officieel geopend door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Vandaag wordt ook het 50-jarige jubileum van de telescoop gevierd.

Lees verder
Pagina binnen deze categorie: 1 2 3 4 van 4