NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2019/05/20/nwo-utrecht-gaat-verhuizen/

Geprint op :
27 mei 2019
11:11:50

Alles2019201820172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001200019991998

NWO Utrecht gaat verhuizen

NWO Utrecht gaat per 3 juni 2019 verhuizen van de Van Vollenhovenlaan naar het gebouw Nova Zembla aan De Winthontlaan. Het nieuwe kantoor van NWO Utrecht ligt in bedrijvengebied Kanaleneiland, in het zuidwesten van de stad, naast het Van der Valk-hotel.

Lees verder

Evaluatiecommissie: institutenstelsel KNAW en NWO heeft belangrijke meerwaarde

In opdracht van KNAW en NWO heeft een onafhankelijke commissie het portfolio van KNAW- en NWO-instituten geëvalueerd. Deze commissie concludeert dat deze nationale onderzoeksinstituten de slagkracht van de Nederlandse wetenschap vergroten. Op 21 februari hebben de bestuurders van KNAW en NWO de rapportage en hun reactie daarop aangeboden aan de minister van OCW.

Lees verder

Michael Wise nieuwe algemeen directeur ruimteonderzoeksinstituut SRON

Het bestuur van NWO heeft dr. Michael Wise benoemd tot algemeen en wetenschappelijk directeur van ruimteonderzoeksinstituut SRON. Momenteel is Wise hoofd van de Astronomie Groep van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Daarnaast is hij verbonden aan het Anton Pannekoek Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Wise zal zijn nieuwe functie 1 januari 2019 aanvaarden en SRON de komende jaren door een belangrijke periode leiden, waarin onder meer de hoofdvestiging in Utrecht verhuist naar de Bio Science Campus van de Universiteit Leiden.

Lees verder

NWO investeert in vernieuwende infrastructuurprojecten van NWO-instituten ASTRON en Nikhef en in onderzoeksfaciliteit DUBBLE

Vorige week werd bekend gemaakt dat NWO zeven aanvragen voor vernieuwende wetenschappelijke apparatuur honoreert binnen het programma Investeringen in NWO-groot, met een totaal budget van 17,9 miljoen euro. Met NWO-groot financiert NWO grote wetenschappelijke faciliteiten, waarbinnen wetenschappers uit heel Nederland samenwerken, vaak ook met internationale partners. Drie toekenningen zijn voor de NWO-instituten ASTRON en Nikhef: ‘DUPLLO: Digital Upgrade for Premier LOFAR Low-band Observing’ (ASTRON), ‘Gravitational waves: the new cosmic messengers’ (Nikhef) en ‘Searching for Ultra-High-Energy Cosmic-Ray Sources using a new Detector Concept in the Pierre Auger Observatory’ (Nikhef/Radboud Universiteit). Ook is er een NWO-groot-toekenning voor de Nederlands-Belgische onderzoeksfaciliteit DUBBLE, die door NWO-I wordt beheerd: ‘New x-ray fluorescence and absorption spectroscopy capabilities for DUBBLE’.

Lees verder

Metamateriaal vouwt zichzelf op

Hoe complexer het voorwerp, des te ingewikkelder het is om op te vouwen. Een ruimtevaartuig heeft al snel vele motortjes nodig om een instrument-arm in elkaar te vouwen en mensen hebben zelfs moeite met een wegenkaart. Natuurkundigen van Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam en van NWO-instituut AMOLF hebben nu een structuur ontworpen die zichzelf opvouwt in meerdere stappen.

Lees verder

Peter Christianen nieuwe directeur HFML

Sinds 1 september heeft het High Field Magnet Laboratory HFML in Nijmegen een nieuwe directeur: prof.dr. Peter Christianen. Hij volgt prof.dr. Nigel Hussey op die vijf jaar leiding gaf aan het lab. HFML genereert de sterkste continue magneetvelden van de wereld en is een internationale open-access gebruikersfaciliteit.

Lees verder

Blikveld vergroot van vernieuwde Westerbork Radiotelescoop

Het blikveld van de Westerbork Synthese Radio Telescoop is 37 keer vergroot dankzij Apertif, een innovatief nieuw type ontvanger. Apertif, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor radioastronomie (NWO-instituut ASTRON), wordt vandaag, 13 september 2018, officieel geopend door Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe. Vandaag wordt ook het 50-jarige jubileum van de telescoop gevierd.

Lees verder

Bijna 500 explosies gevonden in kernen sterrenstelsels

Behalve een miljard sterren in onze Melkweg observeert ESA's Gaia-ruimtevaartuig ook extragalactische objecten. Haar geautomatiseerde waarschuwingssysteem verwittigt astronomen wanneer Gaia een plotselinge gebeurtenis - een transient - opmerkt. Een team van astronomen van NWO-instituut SRON heeft nu ontdekt dat na een aanpassing van het waarschuwingssysteem Gaia honderden opmerkelijke transients in de kernen van sterrenstelsels kan detecteren. Ze vonden ongeveer 480 transients over een periode van ongeveer een jaar. Hun nieuwe methode wordt zo snel mogelijk in het systeem geïmplementeerd, zodat astronomen de aard van deze verschijnselen kunnen bepalen. De publicatie komt in de november-editie van MNRAS.

Lees verder
Pagina binnen deze categorie: 1 2 3 4 176 177 178 van 178