NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2012/12/05/leo-kouwenhoven-ontvangt-erc-synergy-grant-en-genootschapsmedaille/

Geprint op :
27 mei 2019
16:18:40

 Met de ERC Synergy Grant gaan de onderzoekers een nieuw lab oprichten in Delft. Idee is dat de onderzoekers daarin nauw gaan samenwerken over de hele keten – van de theoretische quantumfysica tot en met een miniatuur quantumcomputer. FOM startte in 2004 een focusgroep onder leiding van Kouwenhoven op dit gebied.

De Genootschapsmedaille wordt toegekend door en uitgereikt aan een onderzoeker die door oorspronkelijk onderzoek een bijdrage heeft geleverd aan de door het Genootschap bestreken wetenschapsgebieden. Kouwenhoven is de 21e onderzoeker die zo wordt geëerd. Voor hem kregen Nobelprijswinnaars als Van der Waals, Kamerlingh Onnes, Lorentz en Einstein deze medaille.