NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2014/03/18/derde-call-geopend-voor-computational-science-oio-projecten/

Geprint op :
18 januari 2018
06:32:40

De eerste twee rondes in 2012 en 2013 resulteerden in de honorering van 37 oio-projecten. Er zullen in totaal waarschijnlijk vier aanvraagrondes zijn, waarmee naar verwachting ongeveer 60 oio-projecten financiering zullen ontvangen.

Indienen onderzoeksvoorstellen: deadline 22 april
Onderzoekers met een vaste aanstelling aan universiteiten en academische instituten worden uitgenodigd om onderzoeksaanvragen in te dienen voor oio-projecten. Ongeveer 12 voorstellen kunnen worden gehonoreerd. De call for proposals met een programmaomschrijving, richtlijnen en andere relevante informatie zijn te vinden op de website van FOM bij Onderzoekssubsidies. De deadline voor het indienen van onderzoeksvoorstellen is dinsdag 22 april 2014.

Sollicitatie- en selectieprocedure voor oio-kandidaten
Parallel aan de aanvraagprocedure vindt een sollicitatieprocedure plaats bij het Shell Technology Centre in Bangalore (STCB) in India. Zij zullen ongeveer 25 getalenteerde onderzoekers selecteren die een promotieonderzoek in Nederland willen uitvoeren en daarna hun carrière willen voortzetten bij Shell in Bangalore. Een sollicitatiegesprek (telefonisch of op locatie in India) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Uit de groep van high potentials die door STCB geselecteerd is, kunnen de projectleiders de kandidaten voor hun project selecteren. In november 2014 zal een 'matchmaking' proces plaatvinden, waarbij de oio-kandidaten aan de projecten gekoppeld worden en vice versa. Een geslaagde match resulteert in de financiering van het project, een arbeidsovereenkomst voor de kandidaat en een intentieverklaring van Shell voor een baan na hun promotie. De eerste oio's kunnen begin 2015 met hun project starten. Aankomende promovendi die interesse hebben in een oio-positie binnen dit CSER-programma kunnen terecht op de CSER-pagina.

Samenwerking tussen Shell, NWO en FOM
Deze aanvraagronde maakt deel uit van een grootschalige publiek-private samenwerking 'Computational sciences for energy research' op het gebied van funderend energie-onderzoek die in 2012 gestart werd door Shell, NWO en FOM. Meer informatie over dit 'Computational sciences for energy research' initiatief is hier te vinden.