NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2015/04/24/koninklijke-onderscheidingen-voor-de-fysica/

Geprint op :
22 april 2019
02:05:38

De onderscheiding Orde van de Nederlandse Leeuw wordt verleend voor verdiensten op het gebied van wetenschap en kunsten.

Carlo Beenakker
FOM-werkgroepleider Carlo Beenakker wordt internationaal erkend als vooraanstaand wetenschapper in de theoretische natuurkunde. Zijn werk is op het gebied van de gecondenseerde materie en vastestoffysica. Hij is lid van de Nederlandse Akademie van Wetenschappen en hij is auteur van meer dan 300 wetenschappelijke publicaties.

Sijbrand de Jong
FOM-werkgroepleider Sijbrand de Jong is gerenommeerd natuurkundige op het gebied van de elementaire deeltjesfysica. Hij was de eerste directeur van het Institute for Mathematics, Astrophysics and Particle Physics (IMAPP) van de Radboud Universiteit te Nijmegen. De Jong was onder andere betrokken bij de ontdekking van het higgsboson.

Bert Weckhuysen
Weckhuysen behoort tot de internationale top van zijn vakgebied, de anorganische chemie en heterogene katalyse. Hij zet zich in voor de toepassing van zijn onderzoek voor een duurzame samenleving. Daarnaast draagt hij op hoog niveau bij aan de innovatie- en onderzoeksstrategie van de Nederlandse chemie. Weckhuysen is sinds 2000 hoogleraar in Utrecht. Hij ontving onder meer de Spinozapremie.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.lintjes.nl.