NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2017/01/26/70-jaar-nederlandse-natuurkunde-snaren-spiegels-en-plakband/

Geprint op :
22 november 2017
04:23:29

Bloeiperiode
Deze publicatie verschijnt naar aanleiding van het zeventigjarig bestaan van natuurkundestichting FOM, die vanaf 1 januari is opgegaan in NWO. Vanaf de oprichting in 1946 heeft FOM het natuurkundeveld in Nederland ondersteund en vormgegeven. Christa Hooijer, de laatste directeur van FOM: "Met dit boek markeren we een bloeiperiode van de Nederlandse fysica. In deze zeventig jaar hebben we fundamentele doorbraken gevierd, met internationaal aanzien, en technologie ontwikkeld die belangrijk is voor de samenleving. De vele succesvolle multidisciplinaire samenwerkingen zorgen er mede voor dat we in het nieuwe NWO verder kunnen groeien, samen met de andere wetenschapsgebieden." 

Het boek is geschreven door museumdirecteur Boerhaave Dirk van Delft, tekstschrijvers Huub Eggen en Anita van Stel en communicatieadviseurs Anouck Vrouwe en Gabby Zegers. Het schilderij op de voorpagina is van Robbert Dijkgraaf; hij maakte het voor een conferentie over snaartheorie in Amsterdam. WBOOKS is de uitgever. Er is ook een Engelse editie verkrijgbaar, met de titel Strings, mirrors and tape.

Meer informatie
Snaren, spiegels en plakband
ISBN 978 94 625 8168 5
Strings, mirrors and tape
ISBN 978 94 625 8199 9
€ 19,95