NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2017/04/20/jo-brand-verkozen-tot-spokesperson-virgo/

Geprint op :
25 juni 2019
08:30:26

De leden van de internationale Virgo collaboratie, met daarin onder andere vertegenwoordigd door Nederland, Frankrijk en Italië, hebben op 19 april met overgrote meerderheid gekozen voor Van den Brand als nieuwe spokesperson.

Van den Brand is zeer gemotiveerd om op 1 mei te beginnen aan zijn nieuwe functie: "Ik zie er naar uit om Advanced Virgo snel operationeel te krijgen, zodat we kunnen participeren in de Science Runs met de LIGO interferometer in de Verenigde Staten. Er valt heel veel te ontdekken, bijvoorbeeld een botsing van neutronensterren waarbij behalve zwaartekrachtsgolven ook elektromagnetische golven vrijkomen, die gelijktijdig door astronomen gemeten kunnen worden. Ook zie ik het als erkenning van ons prachtige instituut Nikhef, en het vertrouwen dat in ons gesteld wordt."
 
De Virgo detector in Pisa heeft onlangs een grote upgrade ondergaan en staat op het punt om zwaartekrachtsgolven te kunnen gaan meten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nikhef. Jo van den Brand won de FOM Valorisatie Prijs 2015.