NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2017/07/17/detlef-lohse-ontvangt-aps-fluid-dynamics-prize/

Geprint op :
27 mei 2019
13:35:49

APS kent de prijs toe aan wetenschappers met uitzonderlijke verdiensten voor het vak van vloeistofdynamica. Op de lijst winnaars staan grote namen, maar tot nu toe is de Fluid Dynamics Prize zelden gegaan naar onderzoekers buiten Amerika.

De jury motiveert de prijs voor Lohse: "Vanwege diepgaande én brede bijdragen aan ons begrip van vloeistofturbulentie, meerfasenstroming, stroming van granulaire materie; vanwege uitzonderlijke bijdragen aan het opleiden van de toekomstige generatie vloeistoffysici en vanwege zijn langjarige rol in de internationale community van vloeistofdynamici." Met 53.000 leden is APS een van de grootste organisaties voor fysici in de wereld. De APS heeft als doel kennis over de natuurkunde te delen. Naast de Prizes en Awards kent APS ook 'Fellowships' toe, een eer die Lohse in 2002 ten deel viel.

Lohse krijgt de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de APS, in november in Denver. Prijswinnaars krijgen 10.000 dollar, een certificaat en de mogelijkheid een key note uit te spreken over hun vak, tijdens de conferentie.

Meer informatie