NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2017/12/19/terugblik-op-succesvolle-young-scientists-day-2017-life-is-more-than-a-thesis/

Geprint op :
18 januari 2019
07:03:31

Vier jonge werkende natuurkundigen hielden een persoonlijk verhaal over hoe ze tot carrièrekeuzes gekomen zijn; vaak blijken stappen samen te hangen met kansen die zich min of meer toevallig voordoen. Privéomstandigheden wegen altijd mee: "Life is more than a thesis", drukte Serena Oggero (Innovation Consultant bij TNO) de aanwezigen op het hart. Bruno Ehrler, groepsleider Hybrid Solar Cells bij AMOLF, vertelde dat hij bij zijn keuze heeft laten meewegen dat Nederland een goed schoolsysteem heeft. Ook de andere sprekers Mark Beker (mede-eigenaar van Nikhef start-up Innoseis) en Mahsa Vahabi (werkzaam bij ABN Amro) benadrukten het belang van het goed afwegen van de criteria waaraan een toekomstige baan moet voldoen. Joost Frenken, directeur van ARCNL, vatte het bij zijn opening van de Young Scientists' Day kernachtig samen: "Look beyond the science." Hij riep de aanwezigen op: "Think, feel, train and plan" of met andere woorden "Grijp elke mogelijkheid om soft skills te trainen aan, want daar heb je je hele verdere leven baat bij." Liz van Dijk, hoofd P&O van NWO-I, voegde eraan toe dat NWO-I ondersteuning biedt in de vorm van trainingen, waarvoor promovendi zich kunnen aanmelden.

Zowel tijdens de ochtend als middag vonden workshops plaats: Effective network conversations, Keep your brain fit handling your workload, The art of presenting science, The art of scientific writing, Starting a science-based company, Setting directions for your future career, Shaping your career outside academia, Yoga workshop, What a personality. Een van de deelnemers aan de workshop 'The art of scientific writing' vertelde nadien dat ze veel bruikbare tips & tricks had gekregen: "Daar ga ik veel plezier aan beleven, want ik weet nu dat ik tijdens mijn toekomstige werk vaak zal moeten schrijven." De Young Scientists' Day werd afgesloten met een borrel.

Tekst: Anita van Stel.
Foto's: Renee Spigt.