Print deze pagina

NWO Utrecht verhuist in 2019 naar nieuwe locatie

Op woensdag 9 mei tekende de raad van bestuur het huurcontract voor een ander pand voor NWO Utrecht. Begin 2019 is het zover: een locatie met meer werkplekken, ook voor flexwerkers uit Den Haag; een groter en professioneler vergadercentrum en een duurzame inrichting. Het pand met de naam Nova Zembla ligt aan de Winthontlaan 2 in Utrecht, op steenworp afstand van de A12 en vlakbij de halte van de sneltram.

Een projectgroep was al van start gegaan met de voorbereidingen maar nu kan alles in werking worden gesteld om te gaan verhuizen. In de loop van 2019 kan NWO het nieuwe pand betrekken.

Voor de indeling zijn dezelfde uitgangspunten gehanteerd als in Den Haag, maar zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners van het pand. Utrecht zal een eigen 'look & feel' krijgen. Het is met name de bedoeling dat de inrichting echt een connectie maakt met de wetenschap. Ook wordt het aantal vergaderruimtes verdubbeld waardoor NWO minder ruimtes extern hoeft af te huren. Meer dan nu moet NWO Utrecht ook ruimte bieden aan collega's uit Den Haag, maar ook externe bezoekers van bijvoorbeeld commissies of besturen.

De komende weken wordt hard gewerkt aan het definitieve ontwerp zodat met het aanbestedingstraject voor de diverse onderdelen als meubilair, wanden, apparatuur kan worden begonnen. Ook heeft de projectgroep nadrukkelijk de opdracht gekregen om het pand zo duurzaam mogelijk in te richten.

Confidental Infomation