NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2018/09/26/nationale-weekend-van-de-wetenschap-open-dagen-bij-nwo-instituten/

Geprint op :
17 oktober 2019
18:15:44

Weekend van de Wetenschap is hét landelijke evenement voor wetenschap en technologie! Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober openen bedrijven, onderzoekinstituten, universiteiten en musea hun deuren. Ook een aantal NWO-instituten houden open dag in dit weekend.

Op zaterdag 6 oktober kunt u op Amsterdam Science Park bij AMOLF meer leren over onderzoek naar zonnecelmaterialen en wordt er uitgelegd hoe planten keien zijn in meetkunde. Op Nikhef kunt u kennismaken met het higgsdeeltje, antimaterie en neutrino’s en kunt u uw vragen stellen in de Big Bang Theory Corner.  Bij CWI is er een wiskunde- en informatiemarkt en worden er Surpise-eieren gescand met de FleX-ray Scanner.  ASTRON in Dwingeloo is eveneens op zaterdag 6 oktober te bezoeken. Hier leert u alles over de grootse (radio)telescopen ter wereld.

Op zondag 7 oktober bent u van harte welkom bij DIFFER in Eindhoven. Hier wordt verteld hoe DIFFER meewerkt aan het nabouwen van de zon. Op zondag 7 oktober zijn SRON Groningen en SRON Utrecht ook open. Hier wordt uitgelegd wat er komt kijken bij het maken van supergevoelige ruimtekijkers.

Het gehele programma van het Weekend van de Wetenschap 2018 kunt u hier bekijken. Als u zoekt op naam van het instituut, vindt u daar de openingstijden, de adresgegevens en het volledige programma per instituut. De programma’s zijn zo samengesteld dat ze interessant zijn voor zowel kinderen als volwassenen!

De instituten NIOZ, NSCR en ARCNL zijn dit jaar niet geopend tijdens het weekend van de wetenschap.