Print deze pagina

Ed van den Berg benoemd tot interim-directeur bureau NWO-I

Het bestuur van de institutenorganisatie van NWO heeft Ed van den Berg benoemd tot interim-directeur bedrijfsvoering van het bureau van NWO-I. Hij neemt een groot deel van de taken over van Christa Hooijer. Zij is sinds september director of Science bij de Unit Industry van TNO.

Van den Berg studeerde Bestuurskunde in Leiden, is bij Berenschot opgeleid in Lean Management en geschoold in NIMA-A2, NIMA-B en executive MBA. Hij brengt ruime ervaring mee als interim-manager binnen onder andere overheid, verenigingen, stichtingen en onderwijsinstellingen. Hij was kwartiermaker bedrijfsvoering van de Erasmus School of Law (EUR) en adviseerde diverse onderwijsinstellingen in Rotterdam en Zwijndrecht over verzelfstandiging en fusies. Hij werkte ook voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Ministerie voor Binnenlandse Zaken, de gemeente Amsterdam, Hogeschool Utrecht en GGD Zoetermeer.

Van den Berg zal de komende periode het bureau van NWO-I aansturen. Stan Gielen, voorzitter van NWO-I, zal tijdelijk de strategisch-wetenschappelijke taken waarnemen. Ondertussen wordt gewerkt aan een definitieve invulling van de aansturing van NWO-I.

Confidental Infomation