Print deze pagina

Declaratietool voor reiskosten woon-werkverkeer en thuiswerken

Wanneer geen sprake is van een vast reispatroon per week kan geen vaste vergoeding toegekend worden. Aan deze werknemers wordt de vergoeding op declaratiebasis gedaan. Zij kunnen hun declaratie indienen via een declaratietool.  Meer informatie hierover staat op deze pagina. Het declaratietool is beschikbaar voor alle medewerkers NWO-I, behalve voor medewerkers van NIOZ, NSCR en voor BUW-medewerkers van een aantal universiteiten. Voor hen geldt de declaratiewijze zoals aan hen gecommuniceerd.

Hoe werkt de declaratietool?

De tool is gemaakt door Nikhef en wordt door Nikhef gehost. De tool werkt via SURFconext. Je maakt daarbij gebruik van het account van je werk (het password dat je gebruikt om op je laptop in te loggen).

  • Ga naar commute.nikhef.nl en volg de aanwijzingen: "Start the reimbursement request". 
  • Kies je instelling (en na de eerste keer staat je keuze altijd bovenaan), en kun je met de inloggegevens (credentials) van je eigen instituut inloggen. Nadat je toestemming hebt gegeven om je gegevens door te sturen, zie je direct het formulier met de kalender.

Declareren tussen 1e en 9e van elke maand

Het declareren moet achteraf, na afloop van de kalendermaand, gebeuren. Om zeker te zijn dat je declaratie met de salarisbetaling van de volgende maand wordt uitbetaald, moet de opgave uiterlijk de 9e van de maand ingediend zijn.

Vragen

Voor vragen gelieve te mailen naar reiskosten@nwo-i.nl.

Confidental Infomation