Print deze pagina

Bureau NWO-I weer bereikbaar

Sinds maandag 15 maart is bureau NWO-I weer normaal bereikbaar. Ook de e-mailadressen die eindigen met @nwo-i.nl zijn weer geheel in gebruik.
De portal NWO-I People is ook weer te gebruiken.

Bureau NWO-I was sinds de hack van het NWO-netwerk op 13 februari jl. vier weken lang onbereikbaar. Inmiddels is een alternatief netwerk opgebouwd en komen applicaties en dataopslag weer stap voor stap online. NWO-I betreurt het dat de bereikbaarheid de afgelopen weken zo slecht was. Ook al was er sprake van overmacht, hopen we dat de overlast zo beperkt mogelijk is gebleven.

Hulp en heropbouw systemen

De nasleep van de hack vraagt nog veel aandacht. Sinds de hackers begonnen met het online publiceren van gestolen NWO-data op het dark web werkt NWO-I samen met bureau Hoffmann, expert in internetveiligheid en identiteitsfraude. NWO-I-medewerkers kunnen 24/7 bij hen terecht voor vragen en zorgen. Daarnaast is er speciaal voor medewerkers een online Q&A op www.nwoi-qa.nl die dagelijks wordt bijgewerkt. NWO-I, de Institutenorganisatie van NWO, blijft zich maximaal inspannen om de medewerkers van de NWO-instituten, de BUW en bureau NWO-I zo goed en volledig mogelijk te informeren en bij te staan. In de tussentijd richtte NWO de afgelopen weken al zijn systemen opnieuw in en worden koppelingen met aanvraagsysteem ISAAC, personeelssystemen en websites weer hersteld. Bureau NWO-I is sinds maandag 15 maart weer volledig bereikbaar. Het personeelsportaal NWO-I People is inmiddels ook weer online.

 

Confidental Infomation