Print deze pagina

Jessica Dempsey benoemd tot directeur van ASTRON

Het bestuur van de Institutenorganisatie van NWO heeft prof. dr. Jessica Dempsey benoemd tot directeur van ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radioastronomie.

De benoeming is het resultaat van een internationale wervingscampagne. "Dempsey is geselecteerd vanwege een gevestigde en brede staat van dienst op de drie hoofdgebieden van ASTRON: astronomie, instrumentatie in de radioastronomie en observatoriumoperaties", aldus prof. Marcel Levi, voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). "Zij is een wetenschapper van wereldfaam en heeft met succes leiding gegeven aan een sterrenkundig instituut in een complexe internationale omgeving met vele partners en met een zeer actieve houding ten aanzien van meer inclusie, gelijkheid en diversiteit."

Het volledige bericht vind je op de ASTRON-website.

Confidental Infomation