NWO-I

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2018/07/19/de-young-escientist-award-2018/

Geprint op :
9 december 2018
21:30:19

Alles201820172016201520142013201220112010200920082007200620052004200320022001200019991998

De Young eScientist Award 2018

Win 50.000 euro aan eScience expertise voor jouw vernieuwende onderzoeksidee! De grote maatschappelijke vraagstukken van de komende jaren zoals klimaatverandering, verstedelijking, bevolkingsgroei en schaarste van natuurlijke grondstoffen, vragen om wetenschappelijke en technologische innovatie. Wetenschappers worden steeds meer afhankelijk van de ICT-expertise die nodig is om een antwoord te vinden op deze onderzoeksvraagstukken. Het eScience Center werkt samen met wetenschappers om digitale technologie en software in te zetten voor hun onderzoek. Het eScience Center reikt 50.000 euro aan expertise uit aan een vernieuwend eScience idee. Samen met experts van het eScience Center zet jij jouw idee om in een project. De Young eScientist Award wordt uitgereikt tijdens de IEEE eScience Conference in Amsterdam op 31 oktober 2018. Er zullen drie genomineerden uitgenodigd worden om tijdens het diner het onderzoeksvoorstel te pitchen, waarna de winnaar wordt aangekondigd. Dien jouw idee in vóór…

Lees verder

Webpagina over portfolio-evaluatie

Er is een webpagina gemaakt over de portfolio-evaluatie. De KNAW heeft een vergelijkbare pagina. Hier staan de opdracht, de werkwijze, de leden van de commissie plus relevante documenten (visie op institutenstelsel, governance en documentatie per instituut).

Lees verder

NWO werkt aan gendergelijkheid

NWO voert een diversiteitsbeleid met nadruk op gendergelijkheid. Een concreet voorbeeld is de ondertekening van Gender Equality Plans door vier NWO-instituten tijdens Physics@Veldhoven 22 januari 2018. De plannen beschrijven duidelijke acties en mijlpalen en de eerste resultaten zijn zichtbaar.

Lees verder

ASTRON zet eerste stap naar Science Data Centre

ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie, zet een belangrijke stap naar de vestiging van zijn Science Data Centre. Data scientists gaan zich in dit Center onder meer bezighouden met datawetenschap voor de Square Kilometre Array (SKA), de grootste radiotelescoop ter wereld die in West-Australië en Zuid-Afrika wordt gebouwd en waar ASTRON een leidende rol in heeft.

Lees verder

Martijn van Calmthout nieuw hoofd communicatie Nikhef

Wetenschapsjournalist en schrijver Martijn van Calmthout wordt met ingang van 1 september hoofd Communicatie van het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef. Met zijn komst versterkt Nikhef zijn bestaande communicatieteam. Van Calmthout wil zich richten op het breder bekend maken van Nikhef's hoog aangeschreven onderzoek naar de fundamenten van het universum.

Lees verder

Amsterdamse natuurkundigen vangen licht in het oog van de storm

In het midden van een orkaan is het rustig; zonder orkaan geen oog, zonder oog geen orkaan.
Maar niet alleen orkanen hebben een oog blijkt nu. Natuurkundigen van onderzoeksinstituut AMOLF en de Universiteit van Amsterdam hebben namelijk licht gevangen in het oog van een lichtwervel. "Het licht kan alle kanten op, maar doet dat niet", aldus onderzoeker Hugo Doeleman. Het onderzoek verscheen 4 juni in toptijdschrift Nature Photonics.

Lees verder

Van zee-egel tot zonnecel

Onderzoekers van AMOLF hebben een manier gevonden om structuren van kalk, zoals een zee-egelskelet, geschikt te maken voor gebruik in elektronica. Daarvoor passen ze de samenstelling aan zodat het materiaal een halfgeleider wordt, maar wel zijn vorm behoudt. Zonnecellen worden hiermee efficiënter en stabieler. Op 4 juni verschijnt dit onderzoek in het tijdschrift Nature Chemistry.

Lees verder
Pagina binnen deze categorie: 1 2 3 4 5 176 177 178 van 178