NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/nieuws/2018/11/20/michael-wise-nieuwe-algemeen-directeur-ruimteonderzoeksinstituut-sron/

Geprint op :
17 juni 2019
16:51:31

Alles20182017

Michael Wise nieuwe algemeen directeur ruimteonderzoeksinstituut SRON

Het bestuur van NWO heeft dr. Michael Wise benoemd tot algemeen en wetenschappelijk directeur van ruimteonderzoeksinstituut SRON. Momenteel is Wise hoofd van de Astronomie Groep van ASTRON, het Nederlands instituut voor radioastronomie. Daarnaast is hij verbonden aan het Anton Pannekoek Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Wise zal zijn nieuwe functie 1 januari 2019 aanvaarden en SRON de komende jaren door een belangrijke periode leiden, waarin onder meer de hoofdvestiging in Utrecht verhuist naar de Bio Science Campus van de Universiteit Leiden.

Lees verder

Detlef Lohse ontvangt APS Fluid Dynamics Prize

Detlef Lohse, hoogleraar vloeistofdynamica aan de Universiteit Twente, ontvangt de 2017 Fluid Dynamics Prize van de American Physical Society (APS). Dit is een jaarlijkse prijs voor de wereldtop in de vloeistofdynamica.

Lees verder

Christiane Klöditz, hoofd Wiskunde en Informatica

Christiane Klöditz (1966) is sinds 1 april hoofd Wiskunde en Informatie in het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW). Zij studeerde informatica in Maagdenburg, Duitsland. Ze promoveerde er op het gebied van beeldverwerking. Sinds 1993 werkt ze in Nederland, eerst acht jaar bij een onderzoeks- en adviesbureau als adviseur softwareontwikkeling, totdat ze in 2001 naar NWO verhuisde. "Ik ging als wetenschapper naar het bedrijfsleven en maakte vervolgens de stap naar de combinatie van management, wetenschapsbeleid en -programmering. Ik vind dat een mooie mix."

Lees verder

NWO-Spinozapremies voor Eveline Crone, Albert Heck, Michel Orrit en Alexander van Oudenaarden

Vandaag maakte NWO-voorzitter Stan Gielen bekend dat ontwikkelingspsychologe Eveline Crone, analytisch chemicus Albert Heck, fysisch chemicus Michel Orrit en bioloog en biofysicus Alexander van Oudenaarden de NWO-Spinozapremie ontvangen. De onderzoekers ontvangen de premie voor hun voortreffelijke, baanbrekende en inspirerende werk. De NWO-Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. De laureaten krijgen elk 2,5 miljoen euro te besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

Lees verder

Zwaartekracht voor synthetische cel en quantumsoftware

Zes onderzoeksteams van verschillende Nederlandse universiteiten krijgen elk 18,8 miljoen euro voor een groot onderzoeksprogramma. Minister Bussemaker (OCW) stelt daarvoor 112,8 miljoen euro beschikbaar. De teams van Marileen Dogterom (TUD) en Harry Buhrman (CWI/UvA) zijn gehonoreerd. Zij doen onderzoek naar de synthetische cel en quantumsoftware.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor RUG-hoogleraar Sytze Brandenburg

Vandaag is prof.dr. Sytze Brandenburg op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Brandenburg is hoogleraar versnellerfysica aan de RUG en programmaleider binnen de NWO-institutenorganisatie (NWO-I). Brandenburg is in het Stadhuis van Groningen, samen met drie andere onderzoekers van de RUG, gedecoreerd door de Groningse burgemeester P.E.J. den Oudsten.

Lees verder

In memoriam Sieb Radelaar

Op woensdag 19 april 2017 is Sijbrand (Sieb) Radelaar op 78-jarige leeftijd overleden. Prof.dr.ir. Radelaar was emeritus hoogleraar TU Delft, lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en officier in de Orde van Oranje.

Lees verder

Jo van den Brand verkozen tot spokesperson Virgo

Op 19 april is professor Jo van den Brand als de nieuwe spokesperson van Virgo. Van den Brand is programmaleider Zwaartekrachtsgolven bij Nikhef en verbonden aan de VU in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft hij met veel succes de zwaartekrachtsgolven-groep geleid, met als hoogtepunt de bekendmaking van de detectie van de eerste zwaartekrachtsgolven op 11 februari 2016. Ook is Van den Brand de drijvende kracht achter de mogelijkheid om de toekomstige generatie zwaartekrachtsgolvendetectors, de zogenaamde Einstein Telescope, naar Nederland te  halen.

Lees verder
Pagina binnen deze categorie: 1 2 van 2