Print deze pagina

Wijzigingen regeling woon-werkverkeer per 1 juli 2020

Zoals bekend bevat onze Uitvoeringsregeling (UVR) een gewijzigde reiskostenregeling woon-werk die per 1 juli 2020 ingaat. Deze regeling richt zich op het stimuleren van duurzaam reizen.
Door de huidige coronacrisis is het echter geen goed moment deze nieuwe regeling in te voeren, omdat reizen met openbaar vervoer momenteel niet de voorkeur geniet. Bovendien is de verwachting dat de komende tijd in wisselende patronen en met wisselende vervoermiddelen gereisd zal worden.

Daarom is overleg geweest tussen de Centrale Ondernemingsraad (COR NWO ) en werkgever.
Het resultaat daarvan is dat de regeling woon-werkverkeer zoals deze nu geldt vooralsnog tot 1 januari 2021 wordt gecontinueerd met de volgende aanpassingen:

  • Medewerkers die minder dan 10 km van het werk wonen ontvangen tot 1 januari 2021 een vergoeding van 19 cent per kilometer.
  • Nieuwe medewerkers krijgen ook tot 1 januari 2021 een vergoeding van 19 cent per kilometer.
  • Medewerkers die reizen met de trein en die geen andere vervoermogelijkheid hebben en die vanwege de coronacrisis zonder abonnement een beperkt aantal dagen op kantoor of instituut werken, ontvangen tot 1 januari 2021 een volledige vergoeding van treinkaartjes.

Per 1 juli 2020 zal de vergoeding woon-werkverkeer worden vergoed op basis van daadwerkelijk gemaakte reizen. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de praktische invulling hiervan.

Wij zijn momenteel in overleg met de NS, zodat wij medewerkers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer per 1 juli 2020 de beschikking kunnen geven over een NS-businesscard. Met deze kaart kan bij alle vervoersmaatschappijen worden gereisd.

Confidental Infomation