Print deze pagina

NWO-I Digitaal Competentie Centrum

NWO-I DCC is het Digitaal Competentie Centrum voor alle NWO-instituten. We geven advies en praktische ondersteuning aan de onderzoekers, datastewards en software engineers van deze instituten. We helpen hen hun data, onderzoekssoftware en resultaten op een open en duurzame manier te publiceren. Het DCC is een virtueel centrum voor kennis en advies op het gebied van FAIR datamanagement en software sustainability.

Contact DCC

Voor vragen kun je een mail sturen naar nwo-i-dcc@cwi.nl. Coördinator Data Stewardship, Reinder Radersma, zal dan contact met je opnemen.

Artikel /interview

In de nieuwsbrief Inside NWO-I van november verscheen een interview met Reinder Radersma over het DCC. Klik hier om het artikel te lezen. 

Nieuwsbrief

Het DCC geeft circa zes keer per jaar een Engelstalige nieuwsbrief uit voor onderzoekers, datastewards, software engineers en andere geïnteresseerden van onze instituten. In de nieuwsbrieven vind je een overzicht van de activiteiten van NWO-I DCC en informatie over o.a. trainingen en financieringsmogelijkheden. Inschrijven kan via deze link.

Meer informatie/externe informatiebronnen

The Turing way - handboek voor reproduceerbare, ethische en collaboratieve datawetenschappen.
Netherlands eScience center guide - gids voor duurzaam softwaremanagement.

Binnenkort volgt meer informatie op deze webpagina. 

Confidental Infomation