Print deze pagina

Nieuws DCC

Thematische DCCs van start

De oprichting van drie thematische Digitale Competentie Centra (TDCCs) is deze week van start gegaan. Voor Life Sciences & Health, Natural & Engineering Sciences en Social Sciences & Humanities zullen deze TDCCs domeinspecifieke uitdagingen aangaan welke over de grenzen van individuele instellingen gaan. Als lokaal DCC was NWO-I DCC betrokken bij de plannen voor de oprichting en blijft zij betrokken bij de TDCCs. 

> Lees meer 9 September 2022

 

Research Software Training NL netwerk

Tijdens het Open Science Festival op 1 September is het Research Software Training NL netwerk van start gegaan. Binnen dit netwerk werkt NWO-I DCC samen met andere DCCs en het Netherlands eScience Center om het interne workshop aanbod te ontwikkelen.

> Lees meer 9 September 2022

 

NWO-I is lid van de Carpentries

NWO-I is lid geworden van de Carpentries, een wereldwijd community gedreven initiatief om onderzoekers basis codeer- en data science vaardigheden bij te brengen. De focus ligt op open en reproduceerbare wetenschap door het aanleren van vaardigheden zoals reproduceerbaar coderen en datamanagement. De workshops zijn hand-on op basis van lesmateriaal dat is ontwikkeld en wordt onderhouden door de wetenschappelijke gemeenschap. Heb je interesse? Bekijk hier het aanbod van mogelijke workshops. Binnenkort beginnen we met het adverteren van de workshops die we bij de NWO instituten gaan organiseren op de cursusaanbod pagina.

  8 juni 2022

 

Artikel/interview

In de nieuwsbrief Inside NWO-I van november verscheen een interview met Reinder Radersma over het DCC. 

> Lees meer Oktober 2021

 

Confidental Infomation