Print deze pagina

Activiteiten

AI Workshops

NWO-I DCC richt zich op het verbeteren van kennis en vaardigheden op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Omdat AI-technologieën zich blijven ontwikkelen, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste tools en praktijken. Onze AI-workshops zijn bedoeld om praktische ervaring op te doen en inzicht te geven in verschillende AI-tools en hun toepassingen, met een sterke focus op veiligheid, privacy en ethische overwegingen.

Geplande AI Workshops

  • Workshop over Microsoft Copilot
    Deze inleidende workshop is bedoeld voor een breed publiek, van beginners tot doorgewinterde professionals. Deelnemers leren het praktisch gebruik van Microsoft Copilot in verschillende Microsoft 365-applicaties, waaronder Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. De workshop behandelt tips en trucs om de productiviteit binnen deze toepassingen te verhogen. Daarnaast komen belangrijke aspecten van beveiliging en privacy aan bod om een veilig en verantwoord gebruik van AI-tools te garanderen. Deze sessie, die gepland staat voor september 2024, is bedoeld om deelnemers uit te rusten met de vaardigheden om Microsoft Copilot effectief te integreren in hun workflows.
  • Workshop over GitHub Copilot
    Deze workshop is gericht op onderzoekers en technische gebruikers en gaat dieper in op het opzetten en gebruiken van GitHub Copilot. Deelnemers zullen praktische inzichten krijgen in het optimaliseren van hun codeeromgeving en het gebruik van GitHub Copilot voor verbeterde productiviteit in hun onderzoek en technische projecten. De workshop biedt hands-on ervaring en deelt best practices voor het integreren van deze krachtige tool in de dagelijkse workflows.
  • Tools voor literatuuronderzoek en wetenschappelijk schrijven
    Deze workshop richt zich op AI-tools die helpen bij het doorzoeken en schrijven van wetenschappelijke literatuur. Het biedt een uitgebreid overzicht van de beschikbare tools, bespreekt hun risico's en beperkingen en deelt best practices voor effectief gebruik. Deelnemers leren ook geavanceerde prompting-technieken om het potentieel van deze tools te maximaliseren. Daarnaast belicht de workshop open alternatieven voor propriëtaire tools, waarmee onderzoekers en academische professionals worden ondersteund in hun zoektocht naar toegankelijke en ethische AI-oplossingen.

Meer Informatie en registratie
Houdt onze pagina's in de gaten voor meer details en voor registratie. De workshops zijn gratis voor medewerkers en worden in persoon gehouden bij de instituten. Voor vragen of meer informatie kun je contact met ons opnemen via nwo-i-dcc@cwi.nl.

Doe mee om je AI-vaardigheden te verbeteren en voorop te blijven lopen op het snel evoluerende gebied van kunstmatige intelligentie.

Green coding

NWO-I DCC ondersteunt ethisch verantwoorde wetenschap. Met het promoten van het vrijelijk beschikbaar maken van onderzoekssoftware en -code komt ook de verantwoordelijkheid om rekening te houden met de milieu-impact. We ondersteunen daarom green coding; de optimalisatie van software en code voor laag energieverbruik in plaats van snelheid of geheugen.

Confidental Infomation