Print deze pagina

Cursusaanbod

Wil je meer leren over open en reproduceerbaar werken? Het DCC kan je hier bij helpen. We bieden gratis basisworkshops aan, over bijvoorbeeld het cureren, beheren en visualiseren van data, maar ook reproduceerbaar coderen. Voor gevorderde onderwerpen of professionaliseringstrainingen van data- en softwareprofessionals geven we hier ook een overzicht van het aanbod van een aantal andere organisaties. Veel van deze cursussen zijn gratis.

Interne workshops

We bieden vraaggestuurd workshops aan op het gebied van open en reproduceerbaar data- en softwaremanagement. Denk hierbij aan bijvoorbeeld basisvaardigheden in Unix, Git, (Python/R) programmeren, datacuratie en -visualisatie. Voor deze workshops hebben we ons aangesloten bij  The Carpentries; in dit artikel in Inside NWO-I lees je meer waarom wij hiervoor gekozen hebben. Meer details over de workshops en hoe je je interesse kunt aangeven kan je vinden op de speciale pagina over de Carpentries workshops.

Geplande workshops

  • Op 11 en 13 maart 2024 organiseert het NWO-I DCC een Software Carpentry workshop. Dit is een tweedaagse hands-on workshop over basisvaardigheden in het reproduceerbaar en efficient coderen met Shell, Git en Python. De workshop bestaan uit 3 lessen, welke ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Deelname is gratis voor alle NWO-I medewerkers. Meer informatie is te vinden op de workshop website.

Gevorderde digitale vaardigheden

Professionaliseringstrainingen

Confidental Infomation