Print deze pagina

Carpentry workshops DCC

The Carpentries is een wereldwijd community gedreven initiatief om wetenschappers basis codeer- en data science vaardigheden bij te brengen. De focus ligt op open wetenschap door het aanleren van vaardigheden zoals reproduceerbaar coderen en datamanagement. De workshops zijn hands-on op basis van lesmateriaal dat is ontwikkeld en wordt onderhouden door de wetenschappelijke gemeenschap. Een workshop duurt normaal gesproken 2 dagen (of 4 halve dagen), maar we gaan ook kortere op zichzelf staande lessen aanbieden (bijvoorbeeld als een 3 uur workshop). Deze losstaande lessen zijn vooral geschikt als je al basiskennis hebt en graag aanvullende training wilt krijgen over een specifiek onderwerp.

De twee types Carpentries workshops die wij gaan aanbieden zijn Data Carpentry en Software Carpentry. De eerste focust op open en reproduceerbare databeheer en -curatie en de laatste op reproduceerbaar coderen. De workshops worden door collega-onderzoekers en ondersteunend personeel gegeven bij de instituten en zijn gratis. Het NWO-I Digitaal Competentie Centrum organiseert de workshops vraaggestuurd, dus we hebben je hulp nodig bij het vaststellen van het cursusaanbod. Vul het onderstaande formulier in om ons te laten weten in welke workshops je geïnteresseerd bent. Dit is een vrijblijvende inventarisatie: met het invullen verplicht je je niet om ook deel te nemen.

 

  Naam*

  Instituut*

  Voor het geval we nog vragen hebben, je onze nieuwsbrief wilt ontvangen of een voorlopige planning wanneer deze beschikbaar is hebben we je e-mailadres nodig. Door je e-mailadres toe te voegen geeft je ons toestemming om contact op te nemen over dit onderwerp.


  Data Carpentry

  Heb je interesse in Data Carpentry? Hier vind je meer informatie over het programma.

  Data Carpentry gebruikt datasets. Van welke dataset wil jij gebruik maken?

  ¹ Deze workshops hebben een afwijkende opbouw en zijn daardoor niet geschikt voor korte cursussen.

  Wil je het volledige programma volgen of alleen specifieke onderwerpen (2 dagen of 4 halve dagen, beslaat alle drie de onderstaande onderwerpen)?

  of wil je meedoen met de korte cursussen over

  Wil je de cursus Data-analyse en Visualisatie volgen in


  Software Carpentry

  Heb je interesse in Software Carpentry? Hier vind je meer informatie over het programma.

  Wil je het volledig programma volgen (2 dagen of 4 halve dagen, beslaat de eerste drie van de onderstaande onderwerpen)

  of wil je meedoen met de korte cursussen over

  Wil je de cursus Programming volgen in


  Als er anderen binnen je instituut zijn die ook interesse hebben in deze cursus(sen), geef dan hier aan hoeveel personen jij verwacht hier interesse in te hebben. Je kan hier ook andere opmerkingen plaatsen.

  Wil je de NWO-I DCC nieuwsbrief ontvangen. Deze verschijnt ongeveer 6 keer per jaar in het Engels en gaat over de Carpentries workshops en andere activiteiten van het DCC.

   

   

  Ons privacybeleid.

  Confidental Infomation