Print deze pagina

Nieuws DCC

Workshop basisvaardigheden coderen (Shell, Git & Python)

Op 11 en 13 maart organiseert het NWO-I DCC weer een workshop Software Carpentry. Dit is een tweedaagse hands-on workshop over basisvaardigheden in het reproduceerbaar en efficient coderen. De workshop bestaat uit 3 lessen, welke ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Deelname is gratis voor alle NWO-I medewerkers.

> Meer informatie 8 januari 2024

 

Workshop basisvaardigheden coderen (Shell, Git & Python)

Na een succesvolle eerste editie organiseert NWO-I DCC op 4 en 18 juli een tweede workshop Software Carpentry. Dit is een tweedaagse hands-on workshop over basisvaardigheden in het reproduceerbaar en efficient coderen. De workshop bestaat uit 3 lessen, welke ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Deelname is gratis voor alle NWO-I medewerkers.

> Meer informatie 11 april 2023

 

Workshop Astronomical Data Science in Python

Het Netherlands eScience Center en NWO-I DCC organiseren op 29 en 30 maart 2023 een workshop Astronomical Data Science in Python. Deze workshop vindt plaats bij ASTRON in Dwingeloo. De workshop is gratis en staat open voor alle onderzoekers in Nederland (kosten voor huisvesting zijn voor eigen rekening). 

> Lees meer over de Workshop 13 maart 2023

 

Workshop basisvaardigheden coderen (Shell, Git & Python)

Dit najaar organiseert NWO-I DCC een Software Carpentry workshop. Dit is een tweedaagse hands-on workshop over basisvaardigheden in het reproduceerbaar en efficient coderen. De workshop bestaat uit 3 lessen, welke ook afzonderlijk gevolgd kunnen worden. Deelname is gratis voor alle NWO-I medewerkers. Op 28 november en 13 december organiseren we de workshop in Amsterdam en bij voldoende animo organiseren we (een deel van) de workshop ook op andere locaties.  

> Lees meer over Workshop basisvaardigheden coderen 12 oktober 2022

 

Thematische DCCs van start

De oprichting van drie thematische Digitale Competentie Centra (TDCCs) is deze week van start gegaan. Voor Life Sciences & Health, Natural & Engineering Sciences en Social Sciences & Humanities zullen deze TDCCs domeinspecifieke uitdagingen aangaan welke over de grenzen van individuele instellingen gaan. Als lokaal DCC was NWO-I DCC betrokken bij de plannen voor de oprichting en blijft zij betrokken bij de TDCCs. 

> Lees meer over Thematishce DCCs van start 9 september 2022

 

Research Software Training NL netwerk

Tijdens het Open Science Festival op 1 September is het Research Software Training NL netwerk van start gegaan. Binnen dit netwerk werkt NWO-I DCC samen met andere DCCs en het Netherlands eScience Center om het interne workshop aanbod te ontwikkelen.

> Lees meer over Research Software Training NL netwerk 9 september 2022

 

NWO-I is lid van de Carpentries

NWO-I is lid geworden van de Carpentries, een wereldwijd community gedreven initiatief om onderzoekers basis codeer- en data science vaardigheden bij te brengen. De focus ligt op open en reproduceerbare wetenschap door het aanleren van vaardigheden zoals reproduceerbaar coderen en datamanagement. De workshops zijn hand-on op basis van lesmateriaal dat is ontwikkeld en wordt onderhouden door de wetenschappelijke gemeenschap. Heb je interesse? Bekijk hier het aanbod van mogelijke workshops. Binnenkort beginnen we met het adverteren van de workshops die we bij de NWO instituten gaan organiseren op de cursusaanbod pagina.

  8 juni 2022

 

Artikel/interview

In de nieuwsbrief Inside NWO-I van november verscheen een interview met Reinder Radersma over het DCC. 

> Lees het volledige interview  oktober 2021

 

Confidental Infomation