NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/personeelsinformatie/centrale-ondernemingsraad/welkom/

Geprint op :
9 december 2019
03:16:28

COR staat voor Centrale Ondernemingsraad. Wat doet een (centrale) ondernemingsraad? De ondernemingsraad werkt namens de werknemers samen met de bestuurder aan het goed functioneren van de organisatie.

In januari 2017 is een (voorlopige) COR NWO gestart. Alle organisatieonderdelen van het nieuwe NWO zijn in de COR NWO vertegenwoordigd. In mei 2017 zijn op diverse plekken verkiezingen gehouden en in juni 2017 is de eerste tweejarige zittingstermijn gestart van de COR NWO. Inmiddels is alweer de tweede zittingstermijn aangebroken en is er een nieuwe COR samengesteld. Zie voor de samenstelling van de COR NWO het tabblad COR-leden

De COR NWO is te bereiken via cor@nwo.nl

In 2019 vergadert de COR NWO één keer per vier weken. Eens per acht weken vergadert de COR samen met de bestuurder (een zogenaamde 'overlegvergadering'). 
Kijk voor de vergaderdata bij 'Meer Informatie.'

Nieuws van de COR

 • [28 maart 2019] Nieuws uit nieuwsbrief Inside NWO-I maart 2019
  In de Inside NWO-I van maart alles over de COR-verkiezingen op 8 april en de enquête die de COR NWO onlangs hield onder BUW-medewerkers over ‘Ongelijke behandeling’ ten opzichte van collega’s bij de universiteiten en NWO-I. Maak kennis met COR NWO-lid Arno Gregoor, project controller bij NWO-instituut ASTRON in Dwingeloo. Lees verder.
 • [31 januari 2019] COR-verkiezingen/AVG/UVR/maak kennis met COR NWO-lid Frank van Amerongen
  In de nieuwsbrief Inside NWO-I (klik hier voor de volledige nieuwsbrief) van januari leest u alles over de aankomende COR-verkiezingen en twee thema’s waar de COR NWO zich mee bezig houdt: de privacywetgeving AVG en de Uitvoeringsregelingen (UVR). Maak ook kennis met COR NWO-lid Frank van Amerongen, hoofd van de afdeling Mechanische techniek bij NWO-instituut DIFFER.
 • [24 september 2018] Ongelijke behandeling NWO-I-promovendi 
  NWO-I-promovendi bij de universiteiten worden soms door de universiteit anders behandeld dan hun directe collega-promovendi, die wél bij de universiteit in dienst zijn. Denk aan wel of geen kerstpakket, wel of niet betaald parkeren, wel of geen toegang tot sportfaciliteiten enzovoort. De COR NWO inventariseert tegen welke problemen NWO-I-promovendi aanlopen. De COR heeft alle NWO-I-promovendi die bij de universiteiten werken vorige week een e-mail gestuurd. Daarin staat een oproep om de COR te informeren over eventuele problemen en ongelijke behandeling. Wij zijn benieuwd! Heb je de e-mail niet ontvangen? Laat het ons weten via cor@nwo.nl.

 • [24 september 2018] Visie COR op opleidingen voor NWO-I-promovendi en -postdocs
  De COR heeft de raad van bestuur zijn visie overhandigd op de centrale opleidingen voor NWO-I- promovendi en -postdocs. De COR vindt het belangrijk dat wijzigingen in het huidige cursusaanbod voortkomen uit een heldere visie op het opleiden van jonge wetenschappers en niet ad hoc worden doorgevoerd. De COR wil graag zien dat promovendi van de verschillende NWO-I-instituten en de BUW dezelfde kansen en mogelijkheden hebben als het gaat om opleidingen, in ieder geval op het gebied van soft skills en loopbaanoriëntatie. NWO-I is tenslotte één werkgever. De centrale opleidingen moeten dan ook voor álle NWO-I-promovendi én -postdocs toegankelijk zijn.

Klik hier voor het nieuwsarchief van de COR.

Je kunt onder 'meer informatie' (rechtsboven) het reglement van de COR in pdf downloaden. Ook vind je daar de afspraken tussen de COR en raad van bestuur NWO.

Als je vragen hebt over de COR, over NWO-I of als je de hulp van de COR wilt inschakelen voor een NWO-I-gerelateerde kwestie, dan horen we dat graag! Je kunt contact opnemen met jouw lokale vertegenwoordiger of met onze ambtelijk secretaris.