NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.nwo-i.nl/personeelsinformatie/werk-en-carriere/coach/

Geprint op :
6 december 2019
21:20:53

NWO-I heeft hiertoe besloten op advies van de NWO Natuurkunde/v Commissie, die op haar beurt deze aanbeveling heeft overgenomen van onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zij bestudeerden eind 2004 in opdracht van de NWO Natuurkunde/v Commissie de vraag waarom vrouwen de natuurkunde eerder verlaten dan mannen en ondervertegenwoordigd zijn in de natuurkunde.

In algemene zin is coaching een mogelijkheid om professionele en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. In gesprekken houden coach en medewerker bestaand gedrag tegen het licht en denken zij na over en experimenteren zij met meer effectieve vormen van gedrag. Startpunt hierbij is altijd de vraag van de medewerker.

Mocht u als vrouwelijke promovendus - vanuit uw werksituatie - geïnteresseerd zijn in individuele coaching, dan kunt u contact opnemen met P&O NWO-I of met de personeelsfunctionaris op uw instituut. NWO brengt u dan in contact met een professionele coach. Als vervolgens in een kennismakings-/verkenningsgesprek blijkt dat er voldoende aanknopingspunten zijn, vinden een aantal coachingsgesprekken plaats.

NWO draagt de kosten van het traject. Van u verwacht NWO-I een kleine investering in de vorm van verlofuren.

Hoewel NWO-I deze vorm van begeleiding in principe aanbiedt aan vrouwelijke promovendi, kunnen eventueel ook mannelijke promovendi aanleiding hebben voor individuele coaching. Ook hierover kunt u contact opnemen met P&O NWO-I.