Print deze pagina

NWO Inspireert: 29 juni 2021

  • 29 juni 2021 15.00 - 16.45 uur
  • Online

Op dinsdag 29 juni organiseert NWO een inspiratiesessie voor wetenschapscommunicatoren, onderzoekers, persvoorlichters en andere belanghebbenden.

Loop je weleens vast omdat... Je wilt vertellen over hoe nieuwe algoritmes nu ook videobeelden kunnen analyseren, maar het publiek hoort alleen dat machines binnenkort slimmer zijn dan de mens. Je wilt vertellen over je onderzoek naar een versnelde verandering van het klimaat, maar het publiek hoort alleen dat we onszelf nog meer moeten beperken. Je wilt vertellen over het feit dat er weleens een wat kritischere blik mag zijn op berichtgeving in de media, maar het publiek hoort alleen maar kritiek op hun eigen beleving. Hoe onze verhalen over wetenschap gehoord worden, wordt sterk beïnvloed door bestaande beelden en ideeën over het onderwerp. Hoe zorg je dat je het verhaal overbrengt dat jij wilt vertellen?

Op dinsdag 29 juni nodigt NWO drie sprekers uit om met hun verhaal de bestaande beeldvorming over actuele onderwerpen in de wetenschap aan te kaarten. Welke verhalen en beelden leven over artificial intelligence, klimaatverandering en (fake) news? Zijn er hardnekkige misverstanden of misleidende ideeën die we in onze verhalen moeten ontkrachten? Wat wil je als wetenschapper of wetenschapscommunicator wél vertellen en hoe doe je dit dan het beste? Dat en meer, bij NWO inspireert.

Sprekers

  • Frank van Harmelen I hoogleraar Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam
  • Nel Ruigrok I mediawetenschapper aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Anabella Meijer I Conceptontwikkelaar en visual storyteller

De inspiratiesessie wordt gehost door Anna Heijker.

Aanmelden

Meld je voor vrijdag 25 juni aan voor deze bijeenkomst via deze link. De bijeenkomst - die in het Nederlands wordt aangeboden - is volledig online te volgen.

Confidental Infomation