Print deze pagina

Kom naar Connect@CWI!

  • 12 september 2018 9.00 - 13.30 uur
  • CWI, SciencePark Amsterdam

Kom donderdagochtend 13 september 2018 naar de Connectbijeenkomst bij CWI (Centrum Wiskunde & Informatica) in Amsterdam en leer wat dit NWO-instituut te maken heeft met Chinese puzzelballen uit het Rijksmuseum, maar ook met ambulances en geheugentrommels. Ontmoet intussen collega's vanuit heel NWO en NWO-I, want iedereen is welkom. Wees er snel bij, want er passen maximaal tachtig bezoekers in het gebouw. Wiskundig berekend natuurlijk.

Ken je de Russische matroesjka (ook wel baboesjka)? De holle, houten pop die onderdeel is van een reeks steeds kleinere in elkaar passende poppen? In China hebben ze ook zoiets, maar dan in de vorm van een bal. De maker van dit kunstobject, tentoongesteld in het Rijksmuseum, maakte de kleinere balletjes binnenin echter via gaatjes aan de buitenkant. De ballen zijn bovendien van ivoor en niet te openen. Hoeveel balletjes zitten er dan in? Soms tientallen, zo blijkt. Met behulp van de FleX-ray scanner op het CWI wordt duidelijk hoeveel ballen erin zitten en hoe ze gemaakt zijn. Tijdens de rondleiding op het CWI leer je hier meer over, maar ook over de link die CWI heeft met ambulances en geheugentrommels.

Wat is Connect?
Eén keer per maand organiseren we bij NWO een Connect-bijeenkomst. Dit is een interne bijeenkomst, rond een aansprekend onderwerp of organisatieonderdeel, die inspireert en verbindt. Georganiseerd door en voor de medewerkers van NWO en NWO-I. Driemaal per jaar bezoeken we een van de negen NWO-instituten. Deze keer is het CWI aan de beurt.

Connect@CWI samengevat
Datum: donderdag 13 september 2018
Tijd: 9.00 - 13.30 uur, inclusief lunch
Adres: Science Park 123, 1098 XG Amsterdam
Voor wie: alle NWO en NWO-I-medewerkers

Aanmelden
Via de CWI-website kun je je aanmelden.

Informatie
Heb je vragen, neem contact op met Daniëlle Kollerie (CWI), of Arian Visser (NWO-I).

 

Confidental Infomation