Print deze pagina

Nieuws van de COR NWO (Inside NWO-I juni 2021)

In deze nieuwsbrief een update van de COR NWO. Zoals jullie eerder lazen, is de overdracht naar de nieuwe COR NWO uitgesteld naar begin juli van dit jaar (in plaats van begin mei). Het uitstel was het gevolg van de netwerkhack bij NWO-D. In de nieuwe COR NWO (en Groepsondernemingsraad: GOR NWO) zullen de medewerkers uit de universitaire werkgroepen (BUW) helaas niet vertegenwoordigd zijn, aangezien zich geen kandidaten hebben gemeld. Wel zal er een vast COR-contactpersoon komen voor de BUW. In de afgelopen periode kwam de COR NWO bijeen, waarbij de nieuwe NWO-voorzitter Marcel Levi aanschoof.

Verkiezingen uitgesteld

De overdracht naar de nieuwe COR NWO is uitgesteld naar begin juli (in plaats van begin mei) van dit jaar. Het uitstel is het gevolg van de netwerkhack bij NWO-D, waarvan ook Bureau NWO-I de gevolgen ondervond. Daardoor hebben de verkiezingen van de OR NWO, OR Bureau NWO-I en de rechtstreekse verkiezing voor BUW-medewerkers in de GOR vertraging opgelopen. Voor de twee laatstgenoemde raden is inmiddels de sluitingsdatum gepasseerd; alleen de verkiezingsdatum van de OR NWO laat nog even op zich wachten.
Als ook bekend is wie er vanuit de OR NWO in de COR zitting gaan nemen, zal de nieuwe COR zich via deze nieuwsbrief voorstellen.

COR NWO en de BUW

In de nieuwe COR (en GOR) zullen de medewerkers uit de universitaire werkgroepen (BUW) helaas niet vertegenwoordigd zijn, aangezien zich geen kandidaten hebben gemeld. Mocht je BUW-medewerker zijn en een vraag hebben voor de COR NWO, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dit kan via COR@nwo-i.nl.
In juli besluit de COR wie de nieuwe COR-contactpersoon is voor de BUW-medewerkers en dit zullen we dan met jullie delen.

Contact met bestuurders

Begin juni sprak de huidige COR NWO weer met de bestuurder. De nieuwe NWO-voorzitter Marcel Levi woonde de vergadering voor de eerste keer bij. We bespraken de algemene gang van zaken en blikten vooruit naar het komende halfjaar. Ook maakten we afspraken hoe, wanneer en bij welke onderwerpen de COR NWO en GOR het komend halfjaar in ieder geval betrokken gaan worden. In de volgende nieuwsbrief komen we hier uitgebreid op terug (ten tijde van het schrijven van dit bericht moest de vergadering namelijk nog plaatsvinden). Dit zal dan ook het laatste nieuwsbriefitem van de huidige COR NWO zijn.

Meer weten over de COR NWO?

Ben je nieuwsgierig naar wat we precies hebben besproken in een van de vergaderingen? Meld je dan aan voor de COR-mailing via COR@nwo-i.nl en je krijgt alle vastgestelde notulen en agenda's toegestuurd. Ook voor vragen over de COR NWO (en binnenkort de GOR) kun je op dit e-mailadres terecht.

Confidental Infomation